Creăm atmosferă pentru artă și divertisment!
Background Image Left Side
Background Image Right Side
Back Icon Textile de scenă

Cortina de scenă

Înainte de ridicarea cortinei, uimește publicul!

Cortina de catifea să fie elegantă!

Cortina, confecționată dintr-o țesătură grea, de obicei catifea, care blochează deschiderea scenei față de public după ce cortina de fier a fost ridicată, este ridicată sau trasă la începutul spectacolului. La sfârșitul spectacolului, acestea sunt coborâte sau contractate.

Teatrele maghiare de astăzi folosesc de obicei două tipuri de deschideri de cortină pentru scena principală: grecească și Bayreuth.

În timp ce cortina grecească se deschide din centru în direcția dreapta-stânga, cea de la Bayreuth (sau Wagner) are particularitatea de a se deschide nu doar în două direcții, ci și în sus, creând un efect mult mai arcuit și mai elegant!

Pentru această deschidere, perdeaua de catifea trebuie tăiată și cusută folosind o tehnică complet diferită, cu o atenție specială la curbura corectă pentru a se asigura că perdeaua funcționează conform regulilor.

În vechea metodă, era inevitabil ca, din cauza tehnicii de trasare a frânghiei, cusătura de pe partea de catifea care dădea spre spectatori să nu fie vizibilă.

Îți oferim soluții moderne

Pentru coaserea perdelelor de teatru / scenă, țesăturile noastre de catifea pentru scenă pot fi realizate în culori tradiționale, precum și în propriul design!

Perdeaua de catifea este realizată prin coaserea materialului pe suprafața interioară.

Descarcă catalogul, descoperă posibilitățile!

Te vom informa, de asemenea, despre condițiile de garanție în momentul achiziției. Țesătura poate fi achiziționată la metru sau cusută la dimensiune.

Dorești să afli mai multe despre cortina de scenă?

Experții fabricii Gerriets [1] au reușit să dezvolte o tehnică care face ca perdelele să pară fără cusur din exterior.

Suntem mândri de asta!

Cu această tehnică am realizat perdele pentru mai multe teatre, de exemplu, Opera Maghiară de Stat, Teatrul Erkel, Teatrul de Operetă din Budapesta, Vígszínház.


[1] Gerriets este o companie în creștere, cu filiale și distribuitori în 19 țări. De la înființarea sa în 1946, Gerriets a devenit o companie specializată pentru nevoile scenelor, evenimentelor și expozițiilor.

Activitățile sale acoperă toate domeniile: producția de perdele, draperii și textile scenice, textile de lățime mare, textile orizontale, textile decorative, catifele de scenă, materiale pentru efecte speciale, echipamente de scenă, cum ar fi sistemele de șine de cortină.

Fișier PDF atașat

Cortina de scenă

Descărcare (2.4 MB)
Background Image
Background Image
Proiectele noastre de soluții de tehnologie de teatru
FINA 2022 – Montarea perdelelor de întunecare în locațiile campionatului mondial de natație și polo pe apă

Campionatul mondial de natație din 2022 a avut loc în perioada 17 iunie - 3 iulie, fiind organizat de Federația internațională de natație (FINA) și Federația maghiară de natație, la Budapesta, Debrecen, Sopron și Szeged. În cele două locații din u...

Detalii despre proiect
Opera Maghiară de Stat – Cortină scenică  laminată cu pictură pe pânză

Sarcina a fost laminarea unei pânze pictate manual, pânză realizată în atelierul instituției, pe cortina din fața scenei cu ocazia renovării generale a Operei Maghiare de Stat.

Detalii despre proiect
Background Image