Creăm atmosferă pentru artă și divertisment!
Background Image Left Side
Background Image Right Side
Back Icon
Textile de scenă

Cortina de scenă

Surprinde publicul înainte să se ridice cortina!

Să fie elegantă cortina de catifea!

După ridicarea cortinei de fier, scena este acoperită cu o cortină realizată dintr-un material mai greu, de obicei din catifea, la începerea și finalul spectacolului. La finalul spectacolului, se lasă în jos, respectiv se trage.

În teatrele din Ungaria, se utilizează preponderent două tipuri de deschideri de cortine: tipul grecesc și tipul Bayreuth.

Cortina grecească se deschide din mijloc în direcție dreapta-stânga; deschiderea bayreuth (sau Wagner) are caracteristica de a se deschide nu doar în două direcții, ci și în sus, realizând un efect cu o curbă mai mare, elegantă!

În acest scop, cortina de catifea trebuie croită și cusută cu o cu totul altă tehnică, având în vedere forma curbei, pentru ca cortina să funcționeze potrivit regulilor aplicabile.

După metoda veche era aproape imposibil ca din partea spectatorilor să nu se vadă cusătura, din cauza tehnicii de dirijare a frânghiei.

De atunci, experții de la Gerriets [1] au reușit să dezvolte o tehnică pentru deplasarea tip Bayreuth a cortinelor prin care cortina pare lipsită de cusături din față.

că am realizat cu ajutorul acestei tehnologii cortineledin mai multe teatre din țară.

Exemple:

  • Opera de Stat a Ungariei
  • Teatrul Erkel
  • Teatrul de operetă de la Budapesta
  • Teatrul de comedie Vígszínház

Îți oferim soluții moderne

La coaserea cortinelor de teatru / scenă din catifea, pot fi folosite și alte culori decât cele tradiționale, în funcție de designul individual dorit!

La realizarea cortinei din catifea, îmbinarea materialului se face prin coasere pe suprafața internă; astfel, spectatorii nu vor vedea cusătura inestetică pe suprafața cortinei.

Descarcă catalogul, descoperă posibilitățile!

Cu ocazia cumpărării / vânzării cortinei de scenă, te informăm și cu privire la condițiile de garanție.

Materialul de catifea este disponibil la metru sau cusut la dimensiuni personalizate.

Dorești să afli mai multe despre cortina de scenă?

Execuție antifoc, se poate utiliza în siguranță!

Materialele noastre de catifea sunt tratate fără excepție împotriva focului, conform clasei B1, fiind materiale care se pretează foarte bine la necesitățile scenelor.


Gerriets [1] este o companie în creștere, cu filiale și distribuitori în 19 țări. De la înființarea sa în 1946, Gerriets a devenit o companie specializată pentru nevoile scenelor, evenimentelor și expozițiilor.

Activitățile sale acoperă toate domeniile: producția de draperii, perdele și textile scenice, textile de lățime mare, textile orizontale, textile decorative, materiale de scenă din catifea, materiale pentru efecte speciale, echipamente de scenă, cum ar fi sistemele de șine pentru cortină.

Fișier PDF atașat

Cortina de scenă

Descărcare (2.4 MB)
Background Image
Background Image
Proiectele noastre de soluții de tehnologie de teatru
Perdele Molton și greenbox în studioul BETON FOTO&VIDEO

La comanda partenerului, studioul BETON FOTO&VIDEO urma să fie prevăzut cu perdele a căror deplasare asigura îndeplinirea mai multor funcții în cadrul studiului: să fie adecvate pentru sarcini de filmare, dar și de ședințe foto.

Detalii despre proiect
FINA 2022 – Montarea perdelelor de întunecare în locațiile campionatului mondial de natație și polo pe apă

Campionatul mondial de natație din 2022 a avut loc în perioada 17 iunie - 3 iulie, fiind organizat de Federația internațională de natație (FINA) și Federația maghiară de natație, la Budapesta, Debrecen, Sopron și Szeged. În cele două locații din u...

Detalii despre proiect
Background Image