Creăm atmosferă pentru artă și divertisment!

Cortina de scenă

Surprinde publicul înainte să se ridice cortina!

Să fie elegantă cortina de catifea!

După ridicarea cortinei de fier, scena este acoperită cu o cortină realizată dintr-un material mai greu, de obicei din catifea, la începerea și finalul spectacolului. La finalul spectacolului, se lasă în jos, respectiv se trage.

În teatrele din Ungaria, se utilizează preponderent două tipuri de deschideri de cortine: tipul grecesc și tipul Bayreuth.

Cortina grecească se deschide din mijloc în direcție dreapta-stânga; deschiderea bayreuth (sau Wagner) are caracteristica de a se deschide nu doar în două direcții, ci și în sus, realizând un efect cu o curbă mai mare, elegantă!

În acest scop, cortina de catifea trebuie croită și cusută cu o cu totul altă tehnică, având în vedere forma curbei, pentru ca cortina să funcționeze potrivit regulilor aplicabile.

După metoda veche era aproape imposibil ca din partea spectatorilor să nu se vadă cusătura, din cauza tehnicii de dirijare a frânghiei.

De atunci, experții de la Gerriets [1] au reușit să dezvolte o tehnică pentru deplasarea tip Bayreuth a cortinelor prin care cortina pare lipsită de cusături din față.

că am realizat cu ajutorul acestei tehnologii cortineledin mai multe teatre din țară.

Exemple:

  • Opera de Stat a Ungariei
  • Teatrul Erkel
  • Teatrul de operetă de la Budapesta
  • Teatrul de comedie Vígszínház
Tehnologie teatru și scenă
Cortina de scenă

Îți oferim soluții moderne

La coaserea cortinelor de teatru / scenă din catifea, pot fi folosite și alte culori decât cele tradiționale, în funcție de designul individual dorit!

La realizarea cortinei din catifea, îmbinarea materialului se face prin coasere pe suprafața internă; astfel, spectatorii nu vor vedea cusătura inestetică pe suprafața cortinei.

Descarcă catalogul, descoperă posibilitățile!

Cu ocazia cumpărării / vânzării cortinei de scenă, te informăm și cu privire la condițiile de garanție.

Materialul de catifea este disponibil la metru sau cusut la dimensiuni personalizate.

Dorești să afli mai multe despre cortina de scenă?

Execuție antifoc, se poate utiliza în siguranță!

Materialele noastre de catifea sunt tratate fără excepție împotriva focului, conform clasei B1, fiind materiale care se pretează foarte bine la necesitățile scenelor.


Gerriets [1] este o companie în creștere, cu filiale și distribuitori în 19 țări. De la înființarea sa în 1946, Gerriets a devenit o companie specializată pentru nevoile scenelor, evenimentelor și expozițiilor.

Activitățile sale acoperă toate domeniile: producția de draperii, perdele și textile scenice, textile de lățime mare, textile orizontale, textile decorative, materiale de scenă din catifea, materiale pentru efecte speciale, echipamente de scenă, cum ar fi sistemele de șine pentru cortină.

Fișier PDF atașat

Cortina de scenă

Descărcare (2.4 MB)
Proiectele noastre legate de tehnologia de teatru și de scenă
Centru de congrese Balatonfüred - Proiectare și execuție de technologie de scenă completă

Orașul Balatonfüred se poate bucura de un nou centru de congrese adaptat celor patru anotimpuri; în timpul realizării centrului de congrese ne-am ocupat de întreaga etapă de proiectare și execuție de technologie de scenă.

Detalii despre proiect
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații

Atracția capitalei va cuprinde 51 de figuri de ceară realiste ale unor celebrități internaționale și maghiare; vizitatorii se vor întâlni, cu 17 celebrități maghiare. Am fost solicitați să contribuim la realizarea instalațiilor pentru figuri; a t...

Detalii despre proiect