Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image Left Side
Background Image Right Side
Back Icon Színpadi textíliák

Színpadi előfüggöny

Mielőtt felgördülne a függöny, kápráztasd el a nézőket!

Legyen elegáns a bársonyfüggöny!

A színpad nyílását a vasfüggöny felhúzása után a nézők elől elzáró, nehezebb kelméből, rendszerint bársonyból készült függönyt az előadás megkezdésekor fel- vagy széthúzzák. Az előadás befejeztével pedig leeresztik, illetve összehúzzák.

A mai magyar színházakban jellemzően kétféle nagyszínpadi függöny nyitást használnak: a görögöt és a bayreuth-it.

Míg a görög függöny középről jobb-bal irányba nyílik, a bayreuth-i (vagy Wagner) nyitásnak az a sajátossága, hogy nem csak két irányba, de fölfelé is nyílik, ezzel egy sokkal nagyobb ívű, elegáns hatást keltve!

Ehhez a nyitáshoz a bársonyfüggönyt egy teljesen más technikával kell szabni és varrni különös tekintettel a megfelelő ív kialakítására, hogy a mindenkori szabályok alapján működjön a függöny.

A régi módszer szerint elkerülhetetlen volt, hogy a bársony nézők felé lévő oldalán, a kötélvezetési technika kialakítása miatt fellelhető varrás ne látszódjon.

Mi a modern megoldásokat kínáljuk számodra

A színházi / színpadi előfüggönyök varrásához színpadi bársony anyagaink a hagyományos színeken túl az általad egyedileg elképzelt dizájn alapján is elkészíthetőek!

A bársonyfüggöny készítés során az anyag illesztése a belső felületen való varrással történik.

Töltsd le a katalógust, ismerd meg a lehetőségeket!

A vásárlás / értékesítés alkalmával a garanciális feltételekről is tájékoztatunk. Az anyag méterben vagy méretre varrva vásárolható meg.

Szeretnél többet tudni a színpadi előfüggönyről?

Mára a Gerriets [1] gyár szakembereinek sikerült egy olyan technikát kidolgoznia, hogy szemből varrásmentesnek tűnik a függöny.

Amire büszkék vagyunk!

Ezzel a technikával készítettük több Színházunk előfüggönyét, pl. Magyar Állami Operaház, Erkel Színház, Budapesti Operett Színház, Vígszínház.


[1] A Gerriets egy folyamatosan bővülő vállalat, leányvállalataival és disztribútoraival 19 országban van jelen. 1946-os alapítása óta Gerriets szakcéggé vált a színpadi-, rendezvényi- és kiállítási igények megoldásában.

Tevékenysége minden területre kiterjed: függönyök, lepedővászon és szcenikai anyagok gyártása, nagy szélességű textíliák, horizontális szövetek, dekoratív szövetek, színpadi bársonyok, effektanyagok, színpadi felszerelések, például függöny mozgató sínrendszerek.

PDF File csatolmány

Színpadi előfüggöny

Letöltöm (2.4 MB)
Background Image
Background Image
Színháztechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
FINA 2022 – Az úszó-világbajnokság vízilabda sport rendezvényhelyszíneinek fényzáró függönyözése

A 2022-es úszó-világbajnokságot június 17. és július 3. között rendezték a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) és a Magyar Úszó Szövetség szervezésében Budapesten, Debrecenben, Sopronban és Szegeden. Utóbbi két helyszínen a Combinatory Action Kft. meg...

Projekt részletei
Magyar Állami Operaház – Vászonfestménnyel kasírozott vasfüggöny

A megbízás az volt, hogy a Magyar Állami Operaház teljes felújításának alkalmából a színpad vasfüggönyére kasírozzunk fel egy, az intézmény műtermében elkészített, kézzel festett vásznat.

Projekt részletei
Background Image