Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image Right Side

Színpadi előfüggöny

Kápráztasd el a nézőket mielőtt felgördülne a függöny!

Legyen elegáns a bársonyfüggöny!

A színpad nyílását a vasfüggöny felhúzása után a nézők elől elzáró, nehezebb kelméből, rendszerint bársonyból készült függönyt az előadás megkezdésekor fel- vagy széthúzzák. Az előadás befejeztével pedig leeresztik, illetve összehúzzák.

A mai magyar színházakban jellemzően kétféle nagyszínpadi függöny nyitást használnak: a görögöt és a bayreuth-it.

Míg a görög függöny középről jobb-bal irányba nyílik; a bayreuth-i (vagy Wagner) nyitásnak az a sajátossága, hogy nem csak két irányba, de fölfelé is nyílik, ezzel egy sokkal nagyobb ívű, elegáns hatást keltve!

Ehhez a nyitáshoz a bársonyfüggönyt egy teljesen más technikával kell szabni és varrni különös tekintettel a megfelelő ív kialakítására, hogy a mindenkori szabályok alapján működjön a függöny.

A régi módszer szerint elkerülhetetlen volt, hogy a bársony nézők felé lévő oldalán a kötélvezetési technika kialakítása miatt fellelhető varrás ne látszódjon.

Mára a Gerriets[1] vállalat szakembereinek sikerült egy olyan technikát kidolgoznia a Bayreuth-i függönymozgatáshoz varrt előfüggönyökhöz, melynél szemből varrásmentesnek tűnik a függöny.

Amire büszkék vagyunk, hogy ezzel a technikával készítettük több színházunk előfüggönyét.

Például:

  • Magyar Állami Operaház
  • Erkel Színház
  • Budapesti Operett Színház
  • Vígszínház
Színház- és színpadtechnika
Színpadi előfüggöny

Mi a modern megoldásokat kínáljuk számodra

A színházi / színpadi előfüggönyök varrásához színpadi bársony anyagaink a hagyományos színeken túl az általad egyedileg elképzelt dizájn alapján is elkészíthetőek!

A bársonyfüggöny készítés során az anyag illesztése a belső felületen való varrással történik; így a néző számára nem jelenik meg a zavaró varrás a függöny felületén.

Töltsd le a katalógust, ismerd meg a lehetőségeket!

A színpadi előfüggöny vásárlás / értékesítés alkalmával a garanciális feltételekről is tájékoztatunk.

A bársony anyag méterben vagy méretre varrva vásárolható meg.

Szeretnél többet tudni a színpadi előfüggönyről?

Lángmentes kivitel, biztonságosan használható!

Bársony anyagaink kivétel nélkül B1 lángmentesítésű anyagok, melyek jól alkalmazkodnak a színpadi igényekhez.


[1] A Gerriets egy folyamatosan bővülő vállalat, leányvállalataival és disztribútoraival 19 országban van jelen. 1946-os alapítása óta a Gerriets szakcéggé vált a színpadi-, rendezvényi- és kiállítási igények megoldásában.

Tevékenysége minden területre kiterjed: függönyök, lepedővászon és szcenikai anyagok gyártása, nagy szélességű textíliák, horizontális szövetek, dekoratív szövetek, színpadi bársonyok, effektanyagok, színpadi felszerelések, például függöny mozgató sínrendszerek.

PDF File csatolmány

Színpadi előfüggöny

Letöltöm (2.4 MB)
Background Image
Background Image
Színháztechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
Balatonfüred Kongresszusi Központ - Teljes színpadtechnikai tervezés és kivitelezés

Négyévszakos kongresszusi központtal gazdagodott Balatonfüred; a kongresszusi központ megvalósítása alkalmával teljes színpadtechnikai tervezést és kivitelezést végeztünk.

Projekt részletei
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz

A fővárosi attrakció 51 nemzetközi és magyar közismert személy megszólalásig élethű viaszfigurájával várja a látogatókat, akik 17 magyar vonatkozású híreséggel is találkozhatnak. A figurákhoz tartozó installációk elkészítésében kaptunk közreműködő...

Projekt részletei
Background Image