Creăm atmosferă pentru artă și divertisment!

Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații

Proiect

Atracția capitalei va cuprinde 51 de figuri de ceară realiste ale unor celebrități internaționale și maghiare; vizitatorii se vor întâlni, cu 17 celebrități maghiare.

Am fost solicitați să contribuim la realizarea instalațiilor pentru figuri; a trebuit să realizăm o cortină pentru 4 instalații ale expoziției.

Am contribuit la următoarele diorame cu celebrități: Ferenc Liszt, Mihály Munkácsy, Harry Houdini, Jimmy Zámbó

Provocare

Este o reală provocare să lucrezi împreună cu alți proiectanți și contractori pentru a obține un rezultat de ansamblu armonios.

Cu toate acestea, provocarea a fost că a trebuit să lucrăm cu toate celelalte discipline în același timp, ceea ce nu a fost deloc ușor din punctul de vedere al protecției textilelor.

Înaintea proiectării și coaserii cortinei, selecția materialelor a durat câteva luni. Clientul a solicitat o mulțime de mostre de material pentru cortină.

În mai multe instalații a trebuit să se recurgă la coasere manuală, ceea ce a mărit timpul de producție.

Soluție

► În cazul unui proiect, înseamnă foarte mult să te poți baza pe experiența ta anterioară și să te folosești de ea.

Cu toate acestea, în cazul Madame Tussauds Budapest, deși este de asemenea un loc de construcție unde trebuie să ne amplasăm instalațiile, nu a fost deloc ușor, având în vedere că nu a existat niciun precedent pentru deschiderea unui muzeu de acest tip în Ungaria.

Așadar, elementele suplimentare care adaugă acel ceva în plus la materialele noastre și care ne fac munca să iasă în evidență trebuiau să fie realizate aici cu un nivel mai ridicat de creativitate, ceea ce sperăm că am reușit pe deplin.

► Pentru coaserea cortinelor, am avut la dispoziție în cele din urmă câteva săptămâni, timp în care am fost de mai multe ori pe teren la construcția expoziției, pentru a urmări orice actualizări.

Cu ajutorul informațiilor colectate și actualizate în mod regulat la fața locului, am modificat produsele finisate în atelierul nostru de cusut.

Având foarte puțin timp la dispoziție pentru a rezolva situații neprevăzute, mai mulți colegi din domeniul respectiv au fost implicați în rezolvarea provocărilor.

► Am folosit următoarele materiale pentru cortină *Gerriets pentru instalații:

▪ Brillant - culoare aurie

▪ Brillant - culoare roșie

► Amplasamentul proiectului: Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds Budapesta oferă o experiență și un divertisment unic pentru publicul larg în inima capitalei, la nivelul inferior al Palazzo Dorottya, o clădire istorică magnifică, pe o suprafață de 2000 de metri pătrați.

Atracția turistică, creată în cooperare între deținătorul drepturilor Merlin Entertainments și Dorottya Experience Srl, prezintă figuri de ceară ale unor celebrități internaționale și maghiare, legende ale muzicii și sportului și lideri mondiali celebri, într-un mediu interactiv și iconic cu reprezentări incredibil de realiste.

► Despre Madame Tussauds

De mai bine de 250 de ani, Madame Tussauds invită oamenii pe covorul roșu pentru a se apropia de persoanele pe care le admiră sau de care se tem.

Cu mai mult de 22 de atracții în cele mai importante destinații turistice din lume, compania se angajează să ofere milioanelor de vizitatori șansa de a întâlni personal pe oricine își doresc, de la vedete de top la legende ale muzicii, eroi sportivi și lideri mondiali celebri.

Iar în prezent, continuă să lucreze cu o generație de celebrități renumite la nivel global pentru a crea personaje uimitor de reale și pentru a oferi experiențe interesante și interactive care aduc vizitatorii cât mai aproape de faimă.

Adresă: 1051 Budapesta, str. Dorottya nr.6

Sursă: Site-ul oficial al Madame Tussauds Budapest.

► *Gerriets este o companie în creștere continuă, cu filiale și distribuitori în 19 țări. De la înființarea sa în 1946, Gerriets a devenit o companie specializată pentru nevoile scenelor, evenimentelor și expozițiilor.

Activitățile sale acoperă toate domeniile: producția de cortine, draperii și țesături scenice, țesături de mare lățime, țesături orizontale, țesături decorative, catifele de scenă, materiale pentru efecte, echipamente de scenă, cum ar fi sistemele de cale mobilă pentru cortină.

Fotografiile au fost realizate cu un smartphone SAMSUNG Galaxy S21 FE 5G.

Referință pentru teatru și tehnologie de scenă | Ungaria

Categorii de proiecte
Expoziție de artă
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 1
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 2
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 3
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 4
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 5
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 6
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 7
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 8
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 9
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 10
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 11
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 12
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 13
Madame Tussauds Budapest - Cortine pentru instalații 14
Alte proiecte ale noastre
Centru de congrese Balatonfüred - Proiectare și execuție de technologie de scenă completă

Orașul Balatonfüred se poate bucura de un nou centru de congrese adaptat celor patru anotimpuri; în timpul realizării centrului de congrese ne-am ocupat de întreaga etapă de proiectare și execuție de technologie de scenă.

Detalii despre proiect
Perdele Molton și greenbox în studioul BETON FOTO&VIDEO

La comanda partenerului, studioul BETON FOTO&VIDEO urma să fie prevăzut cu perdele a căror deplasare asigura îndeplinirea mai multor funcții în cadrul studiului: să fie adecvate pentru sarcini de filmare, dar și de ședințe foto.

Detalii despre proiect