Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!

Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz

Projekt

A fővárosi attrakció 51 nemzetközi és magyar közismert személy megszólalásig élethű viaszfigurájával várja a látogatókat, akik 17 magyar vonatkozású híreséggel is találkozhatnak.

A figurákhoz tartozó installációk elkészítésében kaptunk közreműködői megbízást; a kiállítás 4 installációjába kellett függönyt készítenünk.

A következő hírességek diorámájában működtünk közre: Liszt Ferenc, Munkácsy Mihály, Harry Houdini, Zámbó Jimmy

Kihívás

Nagyszerű és komplex feladat együttműködni a többi szakági tervezővel, kivitelezővel úgy, hogy a végeredmény egy harmonikus összképet adjon.

Ugyanakkor kihívást jelentett, hogy az összes szakággal egyszerre kellett dolgoznunk; ami a textíliák védelme szempontjából egyáltalán nem volt könnyű feladat.

A függöny tervezést és varrást megelőzően, az anyagok kiválasztása több hónapot vett igénybe. Nagyon sok függönyanyag mintát tekintett meg a megrendelő.

Több installációban kézi varrást kellett alkalmazni, ami megnövelte a gyártási időt.

Megoldás

► Egy projekt esetében sokat jelent, hogy a korábbi tapasztalatainkra tudunk építeni, azokból tudunk meríteni.

Viszont a Madame Tussauds Budapest esetében, - bár ez is egy építési helyszín, ahova el kell helyeznünk az installációnkat, de- ez korántsem volt egyszerű, tekintettel arra, hogy Magyarországon nem volt példa ilyen típusú múzeum nyitására.

Így azokat az extrákat, amik az anyagainkhoz hozzáteszik azt a pluszt, amitől munkáink kiemelkedőek tudnak lenni, itt magasabb kreativitás szintjén kellett megoldanunk, ami -reményeink szerint- maradéktalanul sikerült.

► A takarások, függönyök varrására végül néhány hét állt rendelkezésre, ez idő alatt többször voltunk kint a helyszínen megfigyelni a kiállítás építését, hogy letudjuk követni a változtatásokat.

A helyszínen szerzett és rendszeresen frissített információkat felhasználva módosítottunk varrodánkban a kész termékek elkészítésén.

A váratlan feladatok megoldására nagyon rövid idő állt rendelkezésre, ezért több szakági kolléga is részt vett a kihívások megoldásában.

► Az installációkban az alábbi *Gerriets-es függönyanyagokat használtuk fel:

Brillant - arany színű

Brillant - piros színű

► A projekt helyszíne: Madame Tussauds Budapest

A Madame Tussauds Budapest a főváros szívében, a Palazzo Dorottya csodálatos műemlék épületének alsó szintjén, 2000 négyzetméteren kínál egyedülálló élményt és szórakozási lehetőséget a nagyközönség számára.

A jogtulajdonos Merlin Enetrtainments és a Dorottya Experience Kft együttműködésében létrejött turisztikai attrakció interaktív és ikonikus környezetben, hihetetlenül élethű ábrázolással mutatja be a nemzetközi és magyar hírességeket, az A-listás zenei- és sportlegendákat, valamint a világ híres vezetőit megjelenítő viaszfigurákat.

► A Madame Tussaudsról

A Madame Tussauds több mint 250 éve invitálja az embereket a vörös szőnyegre, hogy közelebb kerülhessenek az általuk csodált vagy éppen rettegett személyekhez.

A világ legfontosabb turisztikai célpontjaiban található több mint 22 látnivalóval a vállalat elkötelezett, hogy látogatók millióinak lehetőséget adjon, hogy az A-listáktól a zenei legendákig, a sport hősökig és a hírhedt világvezetőkig mindenkivel személyesen megismerkedhessenek.

Ma is egy generáció globális ikonjaival dolgoznak együtt, hogy lenyűgözően élethű figurákat alkossanak, és olyan izgalmas, interaktív élményeket kínáljanak, amelyekkel a látogatók a lehető legközelebb érezhetik magukat a hírnévhez.

Cím: 1051 Budapest, Dorottya utca 6.

Forrás: A Madame Tussauds Budapest hivatalos weboldala.

► A *Gerriets egy folyamatosan bővülő vállalat, leányvállalataival és disztribútoraival 19 országban van jelen. 1946-os alapítása óta a Gerriets szakcéggé vált a színpadi-, rendezvényi- és kiállítási igények megoldásában.

Tevékenysége minden területre kiterjed: függönyök, lepedővásznak és szcenikai anyagok gyártása, nagy szélességű textíliák, horizontális szövetek, dekoratív szövetek, színpadi bársonyok, effektanyagok, színpadi felszerelések, például függöny mozgató sínrendszerek.

A fotók SAMSUNG Galaxy S21 FE 5G okostelefonnal készültek.

Színház- és színpadtechnikai referencia | Magyarország

Projekt kategóriák
Művészeti kiállítás
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 1
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 2
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 3
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 4
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 5
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 6
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 7
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 8
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 9
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 10
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 11
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 12
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 13
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz 14
További projektjeink
Balatonfüred Kongresszusi Központ - Teljes színpadtechnikai tervezés és kivitelezés

Négyévszakos kongresszusi központtal gazdagodott Balatonfüred; a kongresszusi központ megvalósítása alkalmával teljes színpadtechnikai tervezést és kivitelezést végeztünk.

Projekt részletei
Molton és greenbox függönyök a BETON FOTO&VIDEO stúdióban

A partner megbízásából a BETON FOTO&VIDEO stúdiót olyan függönyökkel kellett felszerelnünk, melyeknek mozgatásával a stúdió több funkció ellátását is lehetővé teszi: egyaránt alkalmasnak kell lennie forgatási és fotózási feladatokra....

Projekt részletei