Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image Left Side
Background Image Right Side
Back Icon Színpadi textíliák

Greenbox / Bluebox textil

A televíziós, filmes trükk felvételek technikai anyaga a Greenbox / Bluebox textil!

Bármilyen digitális háttér előidézhető ezekkel az anyagokkal!

Hollywoodban eredendően kék, majd később zöld vásznat használtak, mert a bőr tónusától a kék és a zöld szín áll a legtávolabb, ezért nem tud összemosódni a háttér elé állított személlyel.

A mai videokamerák olyan szenzorral vannak ellátva, melyek érzékenyek a kék és zöld színre, így kiiktathatóak ezek a színek a felvételből.

Ez a technológia teszi lehetővé, hogy digitális trükköket lehessen alkalmazni a forgatások során!

A bluebox technika (és greenbox technika) – filmtrükk technika, amelyet a videotechnika is átvett.

Lényege, hogy két különböző felvételt összemontíroznak. A fő esemény az első felvételen kap helyet kék háttérrel, a másik videón pedig a háttérnek szánt miliő látható. Így azt a hatást érik el, mintha valóban ott zajlanának az események, ahol a háttérvideó játszódik.

Nagy előnye ezeknek a Gerriets textíliáknak [1] és eleve a technikának, hogy költséghatékony, mert például egy kívánt városban forgatott jelenet miatt nem kell elutazni az adott városba.

Szeretnél többet tudni a Greenbox / Bluebox textilekről?

A textíliáink kivétel nélkül B1-es lángmentesítésű anyagok, melyek jól alkalmazkodnak az egyedi igényekhez, a TV- és filmstúdió területén.
Ezen termékek előnye, hogy 5 méter széles az anyag, így kevesebb sávból varrható össze a háttér. A textíliákat saját varrodánkban kívánságuk szerint konfekcionálunk is.


[1] A Gerriets egy folyamatosan bővülő vállalat, leányvállalataival és disztribútoraival 19 országban van jelen. 1946-os alapítása óta Gerriets szakcéggé vált a színpadi, rendezvényi és kiállítási igények megoldásában. Tevékenysége minden területre kiterjed: függönyök, lepedővászon és szcenikai anyagok gyártása, nagy szélességű textíliák, horizontális szövetek, dekoratív szövetek, színpadi bársonyok, effektanyagok, színpadi felszerelések, például függöny mozgató sínrendszerek.

PDF File csatolmány

Greenbox - Bluebox textil

Letöltöm (4.22 MB)
Background Image
Background Image
Színháztechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
Vetítőfólia-mozgató rendszer telepítése

Az újonnan átadásra kerülő Eiffel Műhelyház Bánffy termébe egy olyan speciális vetítőfelületet szeretett volna elhelyezni a megrendelő, amely könnyedén felcsévézhető (feltekerhető), hogy a produkciók látvány elemeinek képi megjelenítése rendben legye...

Projekt részletei
Beltéri, díszletbe épített LED-fal telepítése

Azt a megbízást kaptuk, hogy a Vígszínházba 2 db 9 négyzetméteres beltéri, nagy felbontású LED-falat a hatalmas forgatható díszletbe építsünk be.

Projekt részletei
Background Image