Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image Left Side
Background Image Right Side
Back Icon Színpadi textíliák

Greenbox / Bluebox textil

A greenbox / bluebox textil (anyag, vászon) a televíziós, filmes trükk felvételek technikai anyaga!

Bármilyen digitális háttér előidézhető ezekkel az anyagokkal!

Hollywoodban eredendően kék, majd később zöld vásznat használtak, mert a bőr tónusától a kék és a zöld szín áll a legtávolabb, ezért nem tud összemosódni a háttér elé állított személlyel.

A mai videokamerák olyan szenzorral vannak ellátva, melyek érzékenyek a kék és zöld színre, így kiiktathatóak ezek a színek a felvételből.

Ez a technológia teszi lehetővé, hogy digitális trükköket lehessen alkalmazni a forgatások során

A bluebox technika (és greenbox technika) – filmtrükk technika, amelyet a videotechnika is átvett.

Lényege, hogy két különböző felvételt összemontíroznak. A fő esemény az első felvételen kap helyet kék háttérrel, a másik videón pedig a háttérnek szánt miliő látható. Így azt a hatást érik el, mintha valóban ott zajlanának az események, ahol a háttérvideó játszódik.

Professzionális greenbox / bluebox textileket ajánlunk

Nagy előnye ezeknek a Gerriets textíliáknak [1] és eleve a technikának, hogy költséghatékony, mert például egy kívánt városban forgatott jelenet miatt nem kell elutazni az adott városba.

Töltsd le a katalógust, ismerd meg a lehetőségeket!

A greenbox / bluebox textil (anyag, vászon) vásárlás / értékesítés alkalmával a garanciális feltételekről is tájékoztatunk.

Az anyag méterben vagy méretre varrva vásárolható meg.

Szeretnél többet tudni a Greenbox / Bluebox textilekről?

A textíliáink kivétel nélkül B1-es lángmentesítésű anyagok, melyek jól alkalmazkodnak az egyedi igényekhez, a TV- és filmstúdió területén.
Ezen termékek előnye, hogy 5 méter széles az anyag, így kevesebb sávból varrható össze a háttér. A textíliákat saját varrodánkban kívánságuk szerint konfekcionálunk is.


[1] A Gerriets egy folyamatosan bővülő vállalat, leányvállalataival és disztribútoraival 19 országban van jelen. 1946-os alapítása óta Gerriets szakcéggé vált a színpadi, rendezvényi és kiállítási igények megoldásában. Tevékenysége minden területre kiterjed: függönyök, lepedővászon és szcenikai anyagok gyártása, nagy szélességű textíliák, horizontális szövetek, dekoratív szövetek, színpadi bársonyok, effektanyagok, színpadi felszerelések, például függöny mozgató sínrendszerek.

PDF File csatolmány

Greenbox - Bluebox textil

Letöltöm (4.22 MB)
Background Image
Background Image
Színháztechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
LED-falak a Margitszigeti Színházban

A Margitszigeti Színház olyan megoldást keresett, amely az aktuális és elkövetkező előadásokról informálja a nézőket, kiváltva ezzel a meglévő nyomtatott plakátokat vagy papíralapú reklámtáblákat.

Projekt részletei
Ezüst háttér a Nemzeti Táncszínház Nagytermében

A Badora Társulat - KINGDOM című előadásához a díszlettervező egy egybefüggő ezüst hátteret szeretett volna készíttetni, melyhez egy nagyon ritkán használt anyag került kiválasztásra.

Projekt részletei
Background Image