Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image Right Side

LED-fal díszlet

Légy merész, engedd szabadjára a fantáziádat és gondold újra a díszletépítés határait!

Álmodj színházi és színpadi díszleteket határok nélkül!

A színházakban az előző előadás díszletének elbontása, a következő díszlet felépítése napi szintű kihívás.

Lesz a két előadás közötti átállásra elég idő és elég díszítő? Komoly logisztikai feladat, hogy a rendelkezésre álló idő alatt - ami rendszerint rövidebb, mint amennyire szükség lenne - átalakítsák a színpadot.

Ezt a bonyolult logisztikai feladatot kiválthatod, ha háttérként - akár a díszletbe építve - a LED-falainkat használod, melyekkel korlátlan látványt varázsolhatsz a színpadodra!

Kültéri, vízálló megoldásokat is kínálunk szabadtéri színpadok részére

A kiváló képminőséget biztosító LED-panelekből összefüggő és/vagy blokkrendszereket, LED-falakat építünk.

A vizuális tartalmakat a kialakított felületeknek megfelelően rendszermérnökeink optimalizálják és pozícionálják.

A működéshez elengedhetetlen szoftvereket, valamint szükség esetén a díszlet-animációkat is megtervezzük az előadáshoz, valamint a fellépők és a művészek produkcióihoz illeszkedően.

A LED-kijelzős díszlet egy újgenerációs szcenikai eszköz

A színpadi LED-es eszközök idővezérelt (timecode) átállást is lehetővé tesznek a szcenikusok számára, mert a színpadtechnikai hang- és a fényvezérléssel azonos platformra (EtherCAT®) hozható a médiaelemek / digitális díszletek megjelenítése.

Gyors átállás; átdíszletezés nélküli jelentváltás!

Színháztechnika
LED-fal díszlet

Tervezés és kivitelezés

A tervezés minden esetben a díszlettervező elképzeléseihez igazodva, valamint a díszlet és a beépítésre kerülő LED-es eszközök műszaki jellemzőinek és a színházi biztonsági előírásoknak megfelelően történik.

A díszlettervezés megkönnyítése érdekében a szabványos LED-modul műszaki jellemzőit (méret, súly, rögzítési mód, csatlakozók elhelyezkedése) és a további beépítéshez szükséges paramétereket a díszlettervező számára megküldjük.

A tervezés tartalmazza a vezérléshez szükséges videóprocesszor és az egyéb tartozékok beépítésére vonatkozó előírásokat is.

A díszletgyártás a díszletépítő szakemberekkel közösen, a tervekben előírt műszaki tartalmat figyelembe véve történik. A díszletépítőkkel együttesen integráljuk eszközeinket a díszlet felületébe.

Díszletépítés garanciával

A projekt eszközeinek tervezése alkalmával a garanciális feltételekről és a garanciális időn belüli ingyenes rendszeres karbantartásról is tájékoztatunk.

Professzionális üzemeltetés

A telepítést követően szükség esetén saját technikusainkkal segítjük a színház technikai személyzetének munkáját, hogy a biztonságos üzemeltetéshez szükséges minden tudást át tudjunk adni.

Többet szeretnél tudni a LED-falakról?

A rendelkezésünkre álló kültéri időjárásálló és beltéri SMD technológiájú [2] LED-falak közül az előadás díszletéhez a méretében és felbontásban (P-érték [1]) legjobban igazodó megoldást ajánljuk, szem előtt tartva a funkcionalitást.

A vezérelt megjelenítendő tartalom [3], a látogatók száma és a környezet fizikai paraméterei alapján megtervezett rendszereket modulárisan építjük fel, így a legmerészebb ötletek, például az íves felületek is kivitelezhetővé válnak.

A LED-modulok kis súlyának és a tetszőlegesen csavarozható kabineteinek köszönhetően a LED-fal bárhol, bármikor gyorsan telepíthető.

A LED-falakon megjelenő tartalmak USB-meghajtó, kábeles összeköttetés, WiFi kapcsolat vagy videóvezérlés segítségével egyszerűen programozhatók, vagy vezérelhetők.

Eszközeink általános jellemzői:

  • SMD Technológia
  • Bel- és kültéren egyaránt telepíthetők. A telepítés lehet egymásra épített vagy függesztett.
  • A kültéri modulok elöl és hátul IP65 vízálló védelemmel vannak ellátva.
  • Moduláris kialakítás és egyszerű karbantartás. Akár az első, akár a hátsó felületen a könnyű kialakításának köszönhetően az egyszemélyes karbantartás is megoldható.
  • Azonos modulméretek – legyen az 500x500 mm, 640x640 mm vagy 500x1000 mm-es modul, egy szettben azonos méretek találhatóak, így gyorsan és tökéletesen illeszkednek egymáshoz építés közben. Az 500x500 mm-es és az 500x1000 mm-es szettek kombinálhatóak egymással.
  • Lapos és ívelt felület is létrehozható. A modulok illesztés közben akár 90 fokos szögben állíthatók egymáshoz képest.
  • Stabilabb jelátvitel. A hatrétegű PCB (NYÁK) felépítés a jelátvitelt stabilabbá és megbízhatóbbá teszi.
  • LED-védelem – távtartó elemek kaptak helyet minden modulon, hogy a talajtól távol tartsák a LED-eket.
  • Több alkalmazási lehetőség összehangolva a LED-padló kijelzővel. Akár P4.3 / P5.95 / P7 [1] a felbontás mértéke, szoftveresen egymáshoz igazítható a LED-fal és a LED-padló modulok felbontása. Egyéb LED-falakkal is szinkronizálható a felbontás mértéke.

[1] P-érték (pixeltávolság): A LED-modulok könnyű diódákkal készülnek, amelyek 1.8–10 mm távolságra helyezkednek el egymástól. A P-érték a diódák egymáshoz viszonyított értékét mutatja mind vertikális, mind pedig horizontális irányban milliméterben kifejezve. Az ideális eszközválasztást minden esetben a LED felülettől mért minimális nézőpont távolsága határozza meg. Ahogy csökken a nézőpont távolsága, úgy csökken a javasolt LED-modul P-értéke.

[2] SMD: Az újgenerációs, süllyesztett, kocka alakú LED-diódák tartósak, távolról is jól látszanak és élvezetesebb vizuális élményt nyújtanak.

[3] LED-vezérlés: A LED-es videóprocesszorok bármelyikével valós időben teljes mértékben ellenőrizheted a képparamétereket. A LED-vezérlés univerzális architektúrája lehetővé teszi a színes (felirat) felület megjelenítését a videó felületén függetlenül attól, hogy milyen modellt és konfigurációt használunk. A képarányok a scaler által tetszőlegesen beállíthatók.

A vezérlők bemeneti forrása lehet: HDMI, DVI, a scaler ezenfelül fogadja a SDI, a HD-SDI, a VGA, és a Kompozit forrásokat is.

Background Image
Background Image
Színháztechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
Molton és greenbox függönyök a BETON FOTO&VIDEO stúdióban

A partner megbízásából a BETON FOTO&VIDEO stúdiót olyan függönyökkel kellett felszerelnünk, melyeknek mozgatásával a stúdió több funkció ellátását is lehetővé teszi: egyaránt alkalmasnak kell lennie forgatási és fotózási feladatokra....

Projekt részletei
A Szolnoki Szigligeti színház teljes színpadgépészeti felújítása

A Szolnoki Szigligeti Színház Magyarország egyik legjelentősebb színháza. A színház 1912-ben nyitotta meg kapuit, és azóta is folyamatosan működik. A projekt során a Szolnoki Szigligeti színház teljes felújítása valósult meg; ennek részeként volt ...

Projekt részletei
Background Image