Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!

LED-fal díszlet

Légy merész, engedd szabadjára a fantáziádat és gondold újra a díszletépítés határait!

Álmodj színházi és színpadi díszleteket határok nélkül!

A színházakban az előző előadás díszletének elbontása, majd a következő díszlet felépítése napi szintű feladat.

„Lesz a két előadás közötti átállásra elég idő és elég díszítő?” Komoly logisztikai feladat, hogy a rendelkezésre álló idő alatt - ami rendszerint rövidebb, mint amennyire szükség lenne - átalakítsák a színpadot.

Ezt a bonyolult logisztikai feladatot kiválthatod, ha háttérként - akár a díszletbe építve - a LED-falainkat használod.

Ezek a dinamikus díszletelemek lehetővé teszik, hogy szinte korlátlanul formáld a színpadot. Szabadon szárnyalhat a díszlettervező kreativitása, és a logisztikai problémák sem állnak az utatokba.

A LED-fal díszlet előnyei színházi környezetben

Rugalmas kialakítás: A színházban alkalmazott LED-falak moduláris felépítésűek. Ennek köszönhetően könnyen testreszabhatók és alkalmazkodhatnak a különböző színpadi tervekhez, így lehetőség van kreatív és egyedi vizuális tartalmak megjelenítésére.

Önálló dinamikus díszletként vagy a hagyományos díszletbe integrálva, LED-kijelzős díszletként is alkalmazható.

Interaktivitás és dinamika: A díszletbe épített LED-falak lehetővé teszik interaktív elemek, dinamikus háttérvilágítás és animációk beillesztését, fokozva az előadások vizuális vonzerejét és élményét.

Hosszú Élettartam: A LED-falak hosszú élettartammal rendelkeznek, ami tartós és megbízható megoldást nyújt a színházi környezetben.

Kültéri, vízálló LED-kijelzős díszletmegoldásokat is kínálunk szabadtéri színpadok részére

A kiváló képminőséget biztosító beltéri vagy kültéri LED-kijelző modulokból összefüggő és / vagy blokkrendszereket, LED-falakat építünk. Szükség esetén a díszletbe integráljuk a LED-kijelző modulokat.

Szabadtéri alkalmazás esetén a várható szélterhelés kiszámítása után biztonságosan rögzítjük az eszközt.

A vizuális tartalmakat a kialakított felületeknek megfelelően rendszermérnökeink optimalizálják és pozícionálják.

A működéshez elengedhetetlen szoftvereket, valamint szükség esetén a díszletanimációkat is megtervezzük az előadáshoz, a fellépők és a művészek produkcióihoz illeszkedően.

Színház- és színpadtechnika
LED-fal díszlet

A LED-kijelzős díszlet egy újgenerációs szcenikai eszköz

A színpadi LED-es eszközök idővezérelt (timecode) átállást is lehetővé tesznek a szcenikusok számára, mert a színpadtechnikai hang- és a fényvezérléssel azonos platformra (EtherCAT®) hozható a médiaelemek / digitális díszletek megjelenítése.

Gyors átállás; átdíszletezés nélküli jelentváltás!

Tervezés és kivitelezés

A tervezés minden esetben a díszlettervező elképzeléseihez igazodva, valamint a díszlet és a beépítésre kerülő LED-es eszközök műszaki jellemzőinek és a színházi biztonsági előírásoknak megfelelően történik.

A díszlettervezés megkönnyítése érdekében a szabványos LED-kijelző modul műszaki jellemzőit (méret, súly, rögzítési mód, csatlakozók elhelyezkedése) és a további beépítéshez szükséges paramétereket a díszlettervező számára elküldjük.

A tervezéshez kapcsolódó technikai dokumentáció tartalmazza a vezérléshez szükséges videóprocesszor és az egyéb tartozékok beépítésére vonatkozó előírásokat is.

A kivitelezés, a díszletgyártás a díszletépítő szakemberekkel közösen, a tervekben előírt műszaki tartalmat figyelembe véve történik.

LED-fal díszlet garanciával

A projekt eszközeinek tervezése alkalmával a garanciális feltételekről és a garanciális időn belüli ingyenes rendszeres karbantartásról is tájékoztatunk.

A karbantartási és felmerülő javítási feladatokat LED-szervizes munkatársaink végzik el, hogy az eszközök mindig jól teljesítsenek! Előadás nem maradhat el.

Professzionális üzemeltetés

A telepítést követően szükség esetén saját technikusainkkal segítjük a színház technikai személyzetének munkáját, hogy a biztonságos üzemeltetéshez szükséges minden tudást át tudjunk adni.

Minden esetben egyedi árajánlatot készítünk

Az optimális ár kialakításánál az egyeztetést követően figyelembe vesszük, hogy milyen műszaki paraméterekkel rendelkező eszközöket szeretnél választani, valamint a projekt tervezési és kivitelezési folyamatait.

Az árajánlat a beruházás teljes költségét tartalmazza.

Többet szeretnél tudni a LED-falakról?

A rendelkezésünkre álló kültéri időjárásálló és beltéri SMD technológiájú [2] LED-falak közül az előadás díszletéhez a méretében és felbontásban (P-érték [1]) legjobban igazodó megoldást ajánljuk, szem előtt tartva a funkcionalitást.

A vezérelt megjelenítendő tartalom [3], a látogatók száma és a környezet fizikai paraméterei alapján megtervezett rendszereket modulárisan építjük fel, így a legmerészebb ötletek, például az íves felületek is kivitelezhetővé válnak.

A LED-modulok kis súlyának és a tetszőlegesen csavarozható kabineteinek köszönhetően a LED-fal bárhol, bármikor gyorsan telepíthető.

A LED-falakon megjelenő tartalmak USB-meghajtó, kábeles összeköttetés, WiFi kapcsolat vagy videóvezérlés segítségével egyszerűen programozhatók, vagy vezérelhetők.

Eszközeink általános jellemzői:

  • SMD Technológia
  • Bel- és kültéren egyaránt telepíthetők. A telepítés lehet egymásra épített vagy függesztett.
  • A kültéri modulok elöl és hátul IP65 vízálló védelemmel vannak ellátva.
  • Moduláris kialakítás és egyszerű karbantartás. Akár az első, akár a hátsó felületen a könnyű kialakításának köszönhetően az egyszemélyes karbantartás is megoldható.
  • Azonos modulméretek – legyen az 500x500 mm, 640x640 mm vagy 500x1000 mm-es modul, egy szettben azonos méretek találhatóak, így gyorsan és tökéletesen illeszkednek egymáshoz építés közben. Az 500x500 mm-es és az 500x1000 mm-es szettek kombinálhatóak egymással.
  • Lapos és ívelt felület is létrehozható. A modulok illesztés közben akár 90 fokos szögben állíthatók egymáshoz képest.
  • Stabilabb jelátvitel. A hatrétegű PCB (NYÁK) felépítés a jelátvitelt stabilabbá és megbízhatóbbá teszi.
  • LED-védelem – távtartó elemek kaptak helyet minden modulon, hogy a talajtól távol tartsák a LED-eket.
  • Több alkalmazási lehetőség összehangolva a LED-padló kijelzővel. Akár P4.3 / P5.95 / P7 [1] a felbontás mértéke, szoftveresen egymáshoz igazítható a LED-fal és a LED-padló modulok felbontása. Egyéb LED-falakkal is szinkronizálható a felbontás mértéke.

[1] P-érték (pixeltávolság): A LED-modulok könnyű diódákkal készülnek, amelyek 1.8–10 mm távolságra helyezkednek el egymástól. A P-érték a diódák egymáshoz viszonyított értékét mutatja mind vertikális, mind pedig horizontális irányban milliméterben kifejezve. Az ideális eszközválasztást minden esetben a LED felülettől mért minimális nézőpont távolsága határozza meg. Ahogy csökken a nézőpont távolsága, úgy csökken a javasolt LED-modul P-értéke.

[2] SMD: Az újgenerációs, süllyesztett, kocka alakú LED-diódák tartósak, távolról is jól látszanak és élvezetesebb vizuális élményt nyújtanak.

[3] LED-vezérlés: A LED-es videóprocesszorok bármelyikével valós időben teljes mértékben ellenőrizheted a képparamétereket. A LED-vezérlés univerzális architektúrája lehetővé teszi a színes (felirat) felület megjelenítését a videó felületén függetlenül attól, hogy milyen modellt és konfigurációt használunk. A képarányok a scaler által tetszőlegesen beállíthatók.

A vezérlők bemeneti forrása lehet: HDMI, DVI, a scaler ezenfelül fogadja a SDI, a HD-SDI, a VGA, és a Kompozit forrásokat is.

Színház- és színpadtechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
Balatonfüred Kongresszusi Központ - Teljes színpadtechnikai tervezés és kivitelezés

Négyévszakos kongresszusi központtal gazdagodott Balatonfüred; a kongresszusi központ megvalósítása alkalmával teljes színpadtechnikai tervezést és kivitelezést végeztünk.

Projekt részletei
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz

A fővárosi attrakció 51 nemzetközi és magyar közismert személy megszólalásig élethű viaszfigurájával várja a látogatókat, akik 17 magyar vonatkozású híreséggel is találkozhatnak. A figurákhoz tartozó installációk elkészítésében kaptunk közreműködő...

Projekt részletei