Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image

Síkban mozgatható nézőtér kialakítása

#típus: Színházi előadás
#helyszín: Budapest, HU
#partner: UP Újpesti Rendezvénytér
Projekt

Az Újpesti Piac területén egy különálló szinten lévő teremben az 54 négyzetméteres nézőteret a színpaddal egy síkba helyezhetővé kellett tennünk.

Kihívás

Az átlagossal ellentétben itt a nézőtér épül mozgatható színpadelemekre. Nem utolsó szempont volt a kivételesen magas teherbírás is.

Megoldás

A síkban mozgatható nézőtér kialakítása: A 650 négyzetméter alapterületű nézőtéren 27 darab 54 négyzetméterre fixen telepített, felülről kulcsos mozgatású, egyenként 1x2 méteres sztenderd színpadelem 20-40-60-80 cm-es magasságba mozgatható. Ez teszi lehetővé gyorsan és könnyen a színpadkép változtatását, hiszen a színpad maga a padlózat része, így lelátóként is használják. A színpadelemeket a terem burkolatával megegyező parkettával borítottuk a még nagyobb összhang elérése érdekében. Emellett a motoros lelátón 18 sorban 462 ülőhely helyezkedik el.

Továbbá a színpadtérbe motoros mozgatású előfüggönyt és 13 motoros trégert építettünk be.

A különleges technikának köszönhetően a rendezvénytér sík padlójú koncertteremmé, bálteremmé alakítható, így 1140 álló vendéget képes befogadni.

Projekt kategóriák
Színházi előadás
Technológiai elemek
Mobil színpad elemek
Síkban mozgatható nézőtér kialakítása 1
Síkban mozgatható nézőtér kialakítása 2
Síkban mozgatható nézőtér kialakítása 3
Síkban mozgatható nézőtér kialakítása 4
Síkban mozgatható nézőtér kialakítása 5
Background Image
Background Image
További projektjeink
LED-falak a Margitszigeti Színházban

A Margitszigeti Színház olyan megoldást keresett, amely az aktuális és elkövetkező előadásokról informálja a nézőket, kiváltva ezzel a meglévő nyomtatott plakátokat vagy papíralapú reklámtáblákat.

Projekt részletei
Ezüst háttér a Nemzeti Táncszínház Nagytermében

A Badora Társulat - KINGDOM című előadásához a díszlettervező egy egybefüggő ezüst hátteret szeretett volna készíttetni, melyhez egy nagyon ritkán használt anyag került kiválasztásra.

Projekt részletei
Background Image