Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!

LED-kijelzős díszlet a Vígszínházban

# típus: Színházi előadás
# helyszín: Vígszínház - Budapest, HU
# partner: Vígszínház Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt

Azt a megbízást kaptuk, hogy a Vígszínház hatalmas forgó díszletébe 2 darab, egyenként 9 négyzetméteres, nagy felbontású LED-falat építsünk be.

Kihívás

A Premier című darab premiere 2019. februárban volt, viszont magát a felkérést csupán január közepén kaptuk. Nem csak a LED-fal beszerzése és leszállítása volt bonyolult ilyen rövid rendelkezésre álló idő alatt, hanem a napi kapcsolattartás is a feladat részét képezte a díszletépítőkkel, hogy a premierre minden tökéletesen tudjon működni.

Megoldás

A folyamatos kapcsolattartás és egyeztetés a gyártóval és a szállító partnerekkel esszenciális volt ahhoz, hogy gördülékenyen beérkezzenek és levámolódjanak az eszközök.

► Tervezés és kivitelezés; a Lightking Tech Group *P3,91-es felbontású **SMD technológiájú LED-modulokkal a beérkezést követően megtörtént az első -próba- üzembehelyezés a raktárunkban. Ezt követően a kért időpontban a Vígszínházba szállítottuk és a díszletépítőkkel együttesen integráltuk azt a díszletbe.

Az első hónapban minden egyes előadásra delegáltunk technikust, hogy a biztonságos üzemeltetéshez szükséges minden tudást átadjunk a Vígszínház videós munkatársainak.

► A projekt helyszíne: Vígszínház

A Vígszínház a legnagyobb múltú, legnépszerűbb budapesti színházak egyike. Három játszóhelye összesen több mint 1700 ülőhellyel rendelkezik.

Cím: 1137 Budapest, Szent István krt. 14.

Színház- és színpadtechnikai referencia | Magyarország

*P-érték (pixeltávolság): A LED-modulok könnyű diódákkal készülnek, amelyek 1.8–10 mm távolságra helyezkednek el egymástól. A P-érték a diódák egymáshoz viszonyított értékét mutatja mind vertikális, mind pedig horizontális irányban milliméterben kifejezve.

**SMD: Az újgenerációs, süllyesztett, kocka alakú LED-diódák tartósak, távolról is jól látszanak és élvezetesebb vizuális élményt nyújtanak.

Projekt kategóriák
Színházi előadás
Technológiai elemek
LED-fal díszlet
LED-kijelzős díszlet a Vígszínházban 1
LED-kijelzős díszlet a Vígszínházban 2
LED-kijelzős díszlet a Vígszínházban 3
További projektjeink
Balatonfüred Kongresszusi Központ - Teljes színpadtechnikai tervezés és kivitelezés

Négyévszakos kongresszusi központtal gazdagodott Balatonfüred; a kongresszusi központ megvalósítása alkalmával teljes színpadtechnikai tervezést és kivitelezést végeztünk.

Projekt részletei
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz

A fővárosi attrakció 51 nemzetközi és magyar közismert személy megszólalásig élethű viaszfigurájával várja a látogatókat, akik 17 magyar vonatkozású híreséggel is találkozhatnak. A figurákhoz tartozó installációk elkészítésében kaptunk közreműködő...

Projekt részletei