Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image

LED-kijelzős díszlet a Vígszínházban

#típus: Színházi előadás
#helyszín: Budapest, HU
#partner: Vígszínház
Projekt

Azt a megbízást kaptuk, hogy a Vígszínházban 2 db 9 négyzetméteres beltéri, nagy felbontású LED-falat a hatalmas forgatható díszletbe építsünk be.

Kihívás

A Premier című darab premiere 2019. februárban volt, viszont magát a felkérést csupán január közepén kaptuk. Nem csak a LED-fal beszerzése és leszállítása volt bonyolult ilyen rövid rendelkezésre álló idő alatt, hanem a napi kapcsolattartás is a feladat részét képezte a díszletépítőkkel, hogy a premierre minden tökéletesen tudjon működni.

Megoldás

A folyamatos kapcsolattartás és egyeztetés a gyártóval és a szállító partnerekkel esszenciális volt ahhoz, hogy gördülékenyen beérkezzenek és levámolódjanak az eszközök.

Tervezés és kivitelezés; a Lightking Tech Group *P3,91-es felbontású **SMD technológiájú LED-modulokkal a beérkezést követően megtörtént az első -próba- üzembehelyezés a raktárunkban. Ezt követően a kért időpontban a Vígszínházba szállítottuk és a díszletépítőkkel együttesen integráltuk azt a díszletbe.

Az első hónapban minden egyes előadásra delegáltunk technikust, hogy a biztonságos üzemeltetéshez szükséges minden tudást átadjunk a Vígszínház videós munkatársainak.

*P-érték (pixeltávolság): A LED-modulok könnyű diódákkal készülnek, amelyek 1.8–10 mm távolságra helyezkednek el egymástól. A P-érték a diódák egymáshoz viszonyított értékét mutatja mind vertikális, mind pedig horizontális irányban milliméterben kifejezve.

**SMD: Az újgenerációs, süllyesztett, kocka alakú LED-diódák tartósak, távolról is jól látszanak és élvezetesebb vizuális élményt nyújtanak.

Projekt kategóriák
Színházi előadás
Technológiai elemek
LED-fal díszlet
LED-kijelzős díszlet a Vígszínházban 1
LED-kijelzős díszlet a Vígszínházban 2
LED-kijelzős díszlet a Vígszínházban 3
Background Image
Background Image
További projektjeink
LED-falak a Margitszigeti Színházban

A Margitszigeti Színház olyan megoldást keresett, amely az aktuális és elkövetkező előadásokról informálja a nézőket, kiváltva ezzel a meglévő nyomtatott plakátokat vagy papíralapú reklámtáblákat.

Projekt részletei
Ezüst háttér a Nemzeti Táncszínház Nagytermében

A Badora Társulat - KINGDOM című előadásához a díszlettervező egy egybefüggő ezüst hátteret szeretett volna készíttetni, melyhez egy nagyon ritkán használt anyag került kiválasztásra.

Projekt részletei
Background Image