Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!

HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés

# típus: Változó tematikus előadások
# helyszín: HUNGEXPO - Budapest, HU
Projekt

A HUNGEXPO újjáépítése alkalmával a CK épület plenáris üléstermébe beépítésre került a Gala Venue eseményspecifikus újrakonfigurálható nézőtér.

A mozgatható nézőtér összesen 8 előre beállított pozícióba állítható. Más, egyedi pozíciók beállítása is lehetséges a kezelők által.

A mozgatható nézőtér mobil hanggátló falakkal 3 felé, egyedi rendezvényterekké osztható.

► A mozgatható nézőtér alapterülete: 1800 négyzetméter

► Mozgatott sorok száma: 43

► Nézőtér befogadó képessége: 2048 szék

► Mozgatott tömeg: 650 tonna

Kihívás

A megrendelői igény egy olyan többcélú rendezvényterem létrehozása volt, amely lehetővé teszi a különböző típusú rendezvények egy napon belüli megtartását.

A többcélú terem kialakítás mellett fő szempont volt a gyors átállás lehetősége a lehető legkevesebb személyzettel és járulékos költséggel történő üzemeltetés.

Az elvárások a következők voltak:

► Gyors átállás; 10 és 50 perc közt, kiegészítő elemekkel és mobilfallal együtt,

► Korlátlan automatizált előreprogramozott konfigurációs lehetőségek,

► Különböző sormagasság beállítás,

► Üléscsoportok létrehozása.

Megoldás

A kivitelezés alkalmával a CK épület plenáris üléstermébe a jelenlegi legmodernebb süllyeszthető Gala Venue ülésrendszer került beépítésre, amely lehetővé teszi, hogy a helyszín az igényeknek megfelelően rövid idő alatt átalakítható legyen.

A *GALA SYSTEMS / Gala Venue egy egyedi építésű nézőtér-technológiai berendezés. A terem három szektorra választható le akusztikus tolófalakkal, mely összesen 2048 nézői széket foglal magába.

A széksorok mozgatásával különböző sémában történő elhelyezését tudja megoldani a rendszer. Ezen kívül lehetőség van a teljesen sík elrendezéstől a moziteremszerű, lépcsőzetesen emelkedő elrendezés megvalósításán keresztül a részben vagy teljesen nyitott széksoros, vagy akár székek nélküli terek kialakítására.

A rendszer egyedi elektronikai és mechanikai megoldásokat tartalmaz, köztük a részelemek mozgatásáért felelős Spiralift® meghajtású emelő berendezéseket, melyek a székrendszer alatti 3 méter magas búvótérbe kerültek.

► A projekt helyszíne: HUNGEXPO

A Hungexpo Zrt. Magyarország és a régió vezető kiállítás- és konferenciaszervező cége, amely a 2021-es megújulás óta immár 21. századi környezetben várja a kiállítókat és látogatókat. A megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ európai színvonalú környezetet kínál a kiállítóknak, konferencia szervezőknek és a látogatóknak.

Cím: 1101 Budapest Albertirsai út 10.

Forrás: A Hungexpo Zrt. hivatalos weboldala.

► Technológiai magyarázat

A *GALA SYSTEMS / Gala Venue eseményspecifikus újrakonfiguráló rendszer a legmodernebb rendezvénytechnológiát képviselő szerkezet, amelyet testre lehet szabni egy helyszín perceken belül egyik konfigurációról a másikra történő automatikus átrendezéséhez, miközben ugyanolyan „maradandó érzetet” és minőséget nyújt, mint egy fix helyszín.

A Gala Venue segítségével gyorsan és automatikusan átalakíthatsz egy nyitott előadótermet lépcsőzetes színházzá bármilyen magasságban elhelyezkedő ülésekkel, vagy átalakíthatsz egy egyszerű színpadot többszintes térré dinamikus platformokkal és a padlószint alatt elhelyezkedő zenekari árkokkal. Mindegyik konfiguráció az adott közönség- és eseménytípus követelményeinek megfelelően lett kialakítva.

A Gala Venue rendszer Spiralift® mechanikus emelőoszlopokat használó önvezető ülésemelők egyéni sorokba rendezett egységéből áll, valamint olyan beépített komponensekből, amelyek segítségével a színpad és a nézőtér területe 10 és 20 perc között újrakonfigurálható.

► A csúcstechnológiát felvonultató kialakítás több, érintőképernyős vezérlés segítségével teljesen programozható üléskonfigurációt tartalmaz, amelyekkel az ülések minimális emberi beavatkozással, gyorsan átalakíthatók.

Színház- és színpadtechnikai referencia | Magyarország

Projekt kategóriák
Változó típusú tematikus előadások
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 1
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 2
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 3
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 4
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 5
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 6
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 7
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 8
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 9
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 10
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 11
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 12
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 13
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 14
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 15
HUNGEXPO REBORN - GALA SYSTEMS / Gala Venue rendszer kivitelezés 16
További projektjeink
Balatonfüred Kongresszusi Központ - Teljes színpadtechnikai tervezés és kivitelezés

Négyévszakos kongresszusi központtal gazdagodott Balatonfüred; a kongresszusi központ megvalósítása alkalmával teljes színpadtechnikai tervezést és kivitelezést végeztünk.

Projekt részletei
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz

A fővárosi attrakció 51 nemzetközi és magyar közismert személy megszólalásig élethű viaszfigurájával várja a látogatókat, akik 17 magyar vonatkozású híreséggel is találkozhatnak. A figurákhoz tartozó installációk elkészítésében kaptunk közreműködő...

Projekt részletei