Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!

A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola felújítása

# típus: Zenei előadás
# helyszín: Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola - Veszprém, HU
Projekt

Partnerünk a veszprémi Csermák Antal Zeneiskola felújításához tartozó mobil színpad, vetítővászon, függönytartó és mozgató rendszer gyártási és szerelési munkálatival, valamint hangvisszaverő előfüggöny és színpadi háttérfüggöny varrással bízott meg minket.

Kihívás

Az akusztikai tervezés során több szempontot mérlegeltek a tervezők. Mint például: a hang beltéri terjedésének tulajdonságait, a terem funkcióit és az ezek alapján meghatározott és felhasznált anyagok mennyiségét és minőségét. További szempontok voltak a hangelnyelő és a hangvisszaverő felületek kialakításának szükségessége és a tűzállóság biztosítása.

A tervezés és kivitelezés során az elvárás az volt, hogy a vetítővászon, a függönytartó és mozgató rendszer, valamint az előfüggöny és a háttérfüggöny is illeszkedjen a tervezői elgondolásokhoz.

Megoldás

A hangversenyterembe összesen 407 négyzetméter anyag felhasználásával varrt hangvisszaverő előfüggönyt készítettünk Clivia Echo típusú bársonyból.

A 46 négyzetméteres színpadi háttérfüggöny bordó színű Ascona 400-as anyag felhasználásával, dupla raffolással készült. A függöny szélessége 14,7 méter, magassága 3,13 méter.

A teljes színpadi függönyzet együttesen teljesíti az akusztikai követelményeket.

A motoros mozgatású oldaltakarás pedig lehetővé teszi a gyors akusztikai átállást.

A hangversenyterembe telepítettünk egy hatalmas, motorosan mozgatható, 600 x 487 centiméter nagyságú vetítővásznat.

Továbbá, az Auer Lipót terembe 10 darab 2 x 1 méteres, feketére eloxált (korróziónak ellenálló oxidréteggel ellátott) 20 - 100 centiméter magasságig állítható, betűzhető lábbal rendelkező pódiumot (mobil színpad elemekből összeállítva) helyeztünk el.

► A projekt helyszíne: Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola

Az 1916-ban alapított alapfokú művészetoktatási intézmény 1955-ben vette fel Csermák Antal hegedűművész, zeneszerző nevét. Az intézmény Veszprém belvárosában 200 fős hangverseny teremmel és 60 fős kamarateremmel várja a koncertlátogatókat.

Cím: 8200 Veszprém, Megyeház tér 5.

Forrás: A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola hivatalos weboldala.

A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola felújítása 1
A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola felújítása 2
A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola felújítása 3
A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola felújítása 4
A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola felújítása 5
A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola felújítása 6
További projektjeink
Balatonfüred Kongresszusi Központ - Teljes színpadtechnikai tervezés és kivitelezés

Négyévszakos kongresszusi központtal gazdagodott Balatonfüred; a kongresszusi központ megvalósítása alkalmával teljes színpadtechnikai tervezést és kivitelezést végeztünk.

Projekt részletei
Madame Tussauds Budapest - Függönyök installációkhoz

A fővárosi attrakció 51 nemzetközi és magyar közismert személy megszólalásig élethű viaszfigurájával várja a látogatókat, akik 17 magyar vonatkozású híreséggel is találkozhatnak. A figurákhoz tartozó installációk elkészítésében kaptunk közreműködő...

Projekt részletei