Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!

LED-fal

A LED-fal kibővíti a képi megjelenítés határait. A vizuális tartalom lenyűgöző és emlékezetes élményt nyújt a korlátlanul konfigurálható és térben elrendezhető képernyőfelületen!

Milyen helyszíneken alkalmazható a LED-fal?

A LED-fal TV stúdiók, konferenciák, zenei és sport rendezvények háttérdíszlete, bevásárlóközpontok, koncerttermek és autószalonok informális és animációs megjelenítője.

Több LED-fal térbeli elhelyezése és összekötése egyetlen hatalmas vizuális élménnyé alakítható a precízen megtervezett animációkkal.

Ha LED-falra van szükséged, eszközkínálatunkból BÉRELHETSZ és VÁSÁROLHATSZ is berendezéseket.

Testreszabott felületek és média tartalmak

A moduláris, kifejezetten erős fényekhez kifejlesztett, kiváló képminőséget biztosító LED-panelekből összefüggő és / vagy blokkrendszereket, LED-falakat építünk.

A vizuális tartalmakat a kialakított felületeknek megfelelően rendszermérnökeink optimalizálják és pozícionálják.

A szükséges szoftvereket, animációkat megtervezzük a rendezvény-, a fellépők-, a művészek produkciójához illeszkedően.

Rendezvénytechnika
LED-fal

A LED-fal flexibilis

Épülethomlokzati és belsőépítészeti tervezési megoldásokhoz a LED-fal moduláris felépítése új típusú, eddig soha nem látott kreatív megoldásokat eredményezhet; vízszintesen és függőlegesen mozgatható oszlopok, kapuk, íves és hullámos, teljes kör- és gömbfelületek alakíthatók ki belőle.

A LED-fal időjárásálló

Speciális műszaki kivitelezésének köszönhetően szélsőséges időjárási körülmények között, esőben is biztonságosan üzemeltethető.

Beltéri és kültéri telepítés / beépítés és üzemeltetés is lehetséges. A kijelző fényerő kültéri és beltéri fényviszonyokhoz is optimálisan beállítható.

A LED-fal jellemzői

 • Kiváló képminőség.
 • Nagy fényerő.
 • Magas kontrasztarány.
 • Hosszú élettartam, általában több tízezer óra.
 • Könnyen telepíthető és karbantartható.
 • A legtöbb modell támogatja a széles szögből történő nézést.

A vizuáltechnika folyamatosan fejlődik

Napi kapcsolatban állunk technológiai partnereinkkel, követjük ajánlásaikat, ezért minden esetben a legújabb technológiát és legjobb felbontást biztosító LED-modulokat és kapcsolódó videóvezérlő processzorokat használjuk fel az újabb és újabb projektek alkalmával.

A pixeltávolság (P-érték [1]) szerint elérhető LED-fal típusok: P1,25; P1,56; P1,875; P2,5; P2,8; P3,1; P3,9; P4; P4,8; P5,9; P8; P10 és a köztes értékek is.

Rendezvénytechnika
LED-fal

Tartószerkezet típusok

A LED-panelekből kialakított felület térbeli elhelyezésének figyelembevételével választjuk ki a szükséges tartószerkezetet.

 • Egyedi tartószerkezet: a LED-fal épülethomlokzati, valamint belső terekben történő tartós üzemeltetéséhez.

  A felület méretének és a LED-modulok elrendezésének megfelelő méretben gyártott tartószerkezet; fix telepítésnél használható.

  Kevésbé mozgatható a későbbiekben. Szakértelmet, illetve több időt vesz igénybe a le-felszerelése.

  Statikai, illetve TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik.

 • Álló alumínium rácsos tartószerkezet: földre, dobogóra, színpadra vagy kifutóra állított LED-falhoz.

  A LED-fal méretének és a felhasználási helyének figyelembevételével - szabadtéren a várható szélterhelés kiszámítása után - kiválasztjuk a megfelelő formát, valamint a súlyozást, amivel biztonságosan rögzíthető.

  A súlyozás lehet: IBC tartály (1 köbméteres), homokzsák, betonlap.

  Statikai, illetve TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik.

 • Függeszthető tartószerkezet: TRUSS kapura vagy függesztési pontra függesztett LED-falhoz.

  A TRUSS alumínium hídhoz rögzítjük a hanging bar-ral a LED-falat. Majd megfelelő magasságba emeljük színpadtechnikai motorok / láncos emelők segítségével.

  A motorok számát, illetve a pontos rögzítési módot a LED-fal mérete és súlya határozza meg.

  A rigger feladatok elvégzése: a motorok, az alumínium híd bekötése ipari alpinista közreműködését igényelheti.

Választhatsz fix telepítésű vagy bérelhető (rentál) eszközöket is

A LED-fal bérlés / bérbeadás történhet üzemeltetéssel egybekötve melyhez technikai személyzetet biztosítunk vagy technikai személyzet nélkül, úgynevezett szárazbérlésként.

Szárazbérlés esetén a bérelt eszközök helyszínre történő szállítását vagy a telephelyünkön történő átvételét is választhatod.

Értékesítéskor (fix telepítés esetén) a biztonságos üzemeltetéshez szükséges minden tudást átadunk az üzemeltető kollégák részére.

Továbbá a vásárlás / értékesítés alkalmával a garanciális feltételekről és a garanciális időn belüli ingyenes rendszeres karbantartásról is tájékoztatunk.

Minden esetben egyedi árajánlatot készítünk

Az optimális ár kialakításánál az egyeztetés és a gondos tervezés után figyelembe vesszük, hogy milyen típusú és méretű eszközöket szeretnél választani, továbbá bérbeadás esetében milyen időtartamra, valamint technikai személyzettel vagy anélkül bérelsz.

Az árajánlat a beruházás / LED-fal bérlés teljes költségét tartalmazza.

Többet szeretnél tudni a LED-falakról?

A rendelkezésünkre álló kültéri időjárásálló és beltéri SMD [2] technológiájú LED-falak közül az elvárt teljesítményhez méretében és felbontásában (P-érték [1]) a legjobban igazodó megoldást ajánljuk, szem előtt tartva a funkcionalitást.

A vezérelt [3] megjelenítendő tartalom, a látogatók száma és a környezet fizikai paraméterei alapján megtervezett rendszereket modulárisan építjük fel, így a legmerészebb ötletek, például az íves felületek is kivitelezhetővé válnak.

A LED-modulok kis súlyának és a tetszőlegesen csavarozható kabineteinek köszönhetően a LED-fal bárhol, bármikor gyorsan telepíthető.

A LED-falakon megjelenő tartalmak USB-meghajtó, kábeles összeköttetés, WiFi kapcsolat vagy videóvezérlés segítségével egyszerűen programozhatók, vagy vezérelhetők.

Eszközeink általános jellemzői

 • SMD Technológia [2]
 • Bel- és kültéren egyaránt telepíthetők. A telepítés lehet egymásra épített vagy függesztett.
 • A kültéri modulok elöl és hátul IP65 vízálló védelemmel vannak ellátva.
 • Moduláris kialakítás és egyszerű karbantartás. Akár az első, akár a hátsó felületen a könnyű kialakításának köszönhetően az egyszemélyes karbantartás is megoldható.
 • Azonos modulméretek – legyen az 500x500 mm, 640x640 mm vagy 500x1000 mm-es modul, egy szettben azonos méretek találhatóak, így gyorsan és tökéletesen illeszkednek egymáshoz építés közben. Az 500x500 mm-es és az 500x1000 mm-es szettek kombinálhatóak egymással.
 • Lapos és ívelt felület is létrehozható. A modulok illesztés közben akár 90 fokos szögben állíthatók egymáshoz képest.
 • Stabilabb jelátvitel. A hatrétegű PCB (NYÁK) felépítés a jelátvitelt stabilabbá és megbízhatóbbá teszi.
 • LED-védelem – távtartó elemek kaptak helyet minden modulon, hogy a talajtól távol tartsák a LED-eket.
 • Több alkalmazási lehetőség összehangolva a LED-padló kijelzővel. Akár P4.3 / P5.95 / P7 [1] a felbontás mértéke, szoftveresen egymáshoz igazítható a LED-fal és a LED-padló modulok felbontása. Egyéb LED-falakkal is szinkronizálható a felbontás mértéke.

[1] P-érték (pixeltávolság): A LED-modulok könnyű diódákkal készülnek, amelyek 1.8–10 mm távolságra helyezkednek el egymástól. A P-érték a diódák egymáshoz viszonyított értékét mutatja mind vertikális, mind pedig horizontális irányban milliméterben kifejezve. Az ideális eszközválasztást minden esetben a LED felülettől mért minimális nézőpont távolsága határozza meg. Ahogy csökken a nézőpont távolsága, úgy csökken a javasolt LED-modul P-értéke.

[2] SMD: Az újgenerációs, süllyesztett, kocka alakú LED-diódák tartósak, távolról is jól látszanak és élvezetesebb vizuális élményt nyújtanak.

[3] LED-vezérlés: A LED-es videóprocesszorok bármelyikével valós időben teljes mértékben ellenőrizheted a képparamétereket. A LED-vezérlés univerzális architektúrája lehetővé teszi a színes (felirat) felület megjelenítését a videó felületén függetlenül attól, hogy milyen modellt és konfigurációt használunk. A képarányok a scaler által tetszőlegesen beállíthatók.

A vezérlők bemeneti forrása lehet: HDMI, DVI, a scaler ezenfelül fogadja a SDI, a HD-SDI, a VGA, és a Kompozit forrásokat is.

Rendezvénytechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
Vizuáltechnika | À LA RECHERCHE DE VERA MOLNAR – VERA MOLNAR MŰVEI ÉS KORTÁRS REFLEXIÓK

A Ludwig Múzeum „À la recherche de Vera Molnar” című kiállítása a 100. születésnapja előtt nem sokkal elhunyt Vera Molnar életműve előtt tiszteleg. Megbízatásunk a kiállításához szükséges vizuáltechnikai eszközök beszerzésére és telepítésére szólt...

Projekt részletei
Kültéri LED-fal üzemeltetés a romániai Cetate Production Kft. 20 éves születésnapi rendezvényén

A romániai Cetate Production Kft. sörpadok és sátrak gyártásával foglalkozik. A cég 20 éves születésnapját egy nagyszabású családi nappal kívánta megünnepelni, közösen a dolgozóival és azok családtagjaival. Ennek helyszínéül a gyár szomszédságá...

Projekt részletei