Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image Right Side

Színpadi rendszerek és fedések

A kompromisszummentes színpad és fedés a professzionális rendezvények alapvető kellékei!

Színpad bérlés? Milyet szeretnél?

A rendezvénytechnikai elvárásoknak megfelelően alakítottuk ki a színpadi rendszereinket, hogy a legkisebb beltéri eseményektől kezdve a legnagyobb fesztivál körülmények között tudjuk teljesíteni a megrendelői igényeket.

A színpad elemeinknek számos felhasználási lehetősége van, legyen szó színi előadásról, koncertről, promóciós eseményről, táncbemutatóról, vagy bármilyen más közösségi rendezvényről.

A szükséges színpadot megtervezzük és ez alapján az eszközigényt egyeztetjük Veled, hogy a legjobb megoldást választhasd!

Kültéri eseményeknél a fedést is megtervezzük, és a produkció fény- és hangtechnikai igényeihez igazítjuk!

Rendezvénytechnika
Színpadi rendszerek és fedések

Kültéri eseményeknél a következő színpad méreteket fedjük le standard módon

Kicsi

Méret: 7×5 méter
A fedés max. magassága: 5 méter
Fedhető színpad méret: 24-30 m2
Felhasználási terület:

 • Kisebb szabadtéri rendezvények,
 • 2-4 fős koncertek,
 • Prózai produkciók,
 • Termékbemutatók,
 • Marketing események,
 • Tánccsoportok.
Közepes

Méret: 9×7 méter
A fedés max. magassága: 6,5 méter
Fedhető színpad méret: 48-54 m2
Felhasználási terület:

 • Fesztiválok,
 • Kisebb szabadtéri rendezvények,
 • 4-8 fős koncertek,
 • Tánccsoportok,
 • Közepes színházi előadások.
Nagy

Méret: 12×10 méter
A fedés max. magassága: 7-9 méter
Fedhető színpad méret: 120 m2
Felhasználási terület:

 • Élő nagykoncertek,
 • Városi rendezvények,
 • Nagyobb tánccsoportok,
 • Színházi előadások,
 • Látványos hátteret igénylő produkciók.
Legnagyobb

Méret: 12×10 méter
Színpad nyíláson kívül + 2 láb összekötő TRUSS [1] elemekkel.
A fedés max. magassága: 7-9 méter
Fedhető színpad méret: 120 m2
Felhasználási terület:

 • Élő nagykoncertek,
 • Városi rendezvények,
 • Nagyobb tánccsoportok,
 • Színházi előadások,
 • Látványos hátteret igénylő produkciók,
 • Nagyobb koncertek esetén a hangtechnikán, így a fedésen kívülre helyezhető.

Választhatsz fix telepítésű vagy bérelhető (rentál) eszközöket is

A bérlés / bérbeadás történhet üzemeltetéssel egybekötve melyhez technikai személyzetet biztosítunk vagy technikai személyzet nélkül, úgynevezett szárazbérlésként.

Szárazbérlés esetén a bérelt eszközök helyszínre történő szállítását vagy a telephelyünkön történő átvételét is választhatod.

Értékesítéskor (fix telepítés esetén) a biztonságos üzemeltetéshez szükséges minden tudást átadunk az üzemeltető kollégák részére.

Továbbá a vásárlás / értékesítés alkalmával a garanciális feltételekről és a garanciális időn belüli ingyenes rendszeres karbantartásról is tájékoztatunk.

Minden esetben egyedi árajánlatot készítünk

Az optimális ár kialakításánál az egyeztetés és a gondos tervezés után figyelembe vesszük, hogy milyen típusú és méretű eszközöket szeretnél választani, továbbá bérbeadás esetében milyen időtartamra, valamint technikai személyzettel vagy anélkül bérelsz.

Az árajánlat a beruházás / bérlés teljes költségét tartalmazza.

Többet szeretnél tudni a színpadról és a kiegészítőkről?

A német SCHNAKENBERG [2] cég NIVOflex Event [3] elemei a legmegbízhatóbb megoldást jelentik az állítható magasságú, alumínium szerkezetes színpadok kivitelezésénél. A standard 1x2 méteres, 0,5x2 méteres és a 0,5x1 méteres mobil elemek bármekkora színpad építését lehetővé teszik. Magasságát az igényeknek megfelelően 20 és 140 cm között biztosítjuk színpadszoknya takarással.

NIVOflex Event / műszaki adatok:

 • Hasznos teher: 750 kg/m²;
 • Vizsgálati terhelés: 1237 kg/m²;
 • TÜV-tesztelve: 1,65-szeres biztonsággal a DIN 15921 szerint;

A rendszer előnye a könnyű és gyors össze- és szétszerelhetőség, amely minden esetben szakértelmet igényel, hiszen a színpadnak tökéletesen strapabírónak kell lennie, ezt pedig csak a megfelelő szaktudás biztosíthatja!

A nem megfelelően illesztett színpad nem csak az azon tartózkodókra jelent veszélyt, hanem a közönség számára is!

Érdemes ezt profikra bízni, mert elsődleges szempont a biztonság!

A felület ellenáll az időjárási viszontagságoknak is. A biztonsági előírásokat betartva lépcsővel és korláttal látjuk el a felépítményt.

A fedés és hídszerkezetek mozgatásához 1 tonna teherbírású ChainMaster [4] láncosemelőket használunk!

Minden eszköz éves felülvizsgálaton esik át a gyártó cég szakszervizében. A színpadrendszerbe beépített valamennyi elem TÜV-minősítéssel rendelkezik.


[1] A TRUSS egy moduláris traverz rendszer. Erős és tartós alumínium- fém kompozitból készült, hajtogatható szerkezet, melyet nagyon könnyű össze- és szétszerelni.

[2] A mobilszínpad gyártó SCHNAKENBERG-ben alakult 1877-ben, és mára a szerény kezdetektől egy meghatározó gyártó céggé vált a mobilszínpadtechnika területén, innovatív ötleteivel alapvető lendületet adott a színházi technológia fejlődésnek.

Manapság a Bühnenbau Schnakenberg a színpadi technológia és a színházi technológia különböző termékterületeinek globális vezetője, és az iparág egyik legerősebb értékesítési partnerszervezetével is rendelkezik

[3] A NIVOflex színpadi platformok GS tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely a legmagasabb biztonsági teszt! Az összes NIVOflex színpadi platform a Wuppertalban tanúsított műhelyünkben készül. A TÜV Thuringia a DIN 15921 szerint tesztelte, 1,65-szeres biztonsággal és kompatibilis az összes szabványos platformrendszerrel.

[4] A ChainMaster piacra lépése óta eltelt 25 évben a világ egyik vezető emelőberendezés-gyártójává vált a rendezvény- és szórakoztatóiparban, és széles választékot kínál a komplex színpadi rendezvények, illetve show-k teljes automatizálásáig.

BGV-D8 elektromos láncosemelő: A kompakt forma, a robusztus alumínium ház és az emelő kis terheletlen önsúlya garantálja az optimális kezelhetőséget a mindennapi használat során.

Leggyakrabban a 250kg, 500kg és a 1000kg-ig terhelhető láncosemelőket alkalmazzuk.

Az opcionális szerelvények és kiegészítők széles választéka teszi lehetővé a felhasználást világszerte a legszélesebb körű követelményekkel összhangban. A vezérlőrendszerekkel kombinálva minden felhasználó részére kínálunk - akár speciális alkalmazásokhoz is - mindent-egyben megoldást.

Background Image
Background Image
Rendezvénytechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
Kültéri LED-fal üzemeltetés a romániai Cetate Production Kft. 20 éves születésnapi rendezvényén

A romániai Cetate Production Kft. sörpadok és sátrak gyártásával foglalkozik. A cég 20 éves születésnapját egy nagyszabású családi nappal kívánta megünnepelni, közösen a dolgozóival és azok családtagjaival. Ennek helyszínéül a gyár szomszédságá...

Projekt részletei
Német Vezetőoktatói Napok / Hamburg 2022 – LED-poszterek kiállításon

Az Educatio Digitale Lernsysteme GmbH a tavalyi évhez hasonlóan az idén is részt vett a Vezetőoktatói Kongresszuson, melynek ezévben Hamburg adott otthont. Partnerünk a számukra biztosított kiállítási alapterületen elhelyezett display felállítását...

Projekt részletei
Background Image