Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!

Professzionális hangtechnika

Professzionális PA-rendszer és line array hangrendszer a mindent átható hangzásért, melyet a bőrödön érezhetsz!

Adj hangot a gondolatnak és a művészetnek!

Hangtechnikai eszközeink a legkisebb beltéri eseményektől kezdve a legnagyobb fesztivál körülmények közt tudják teljesíteni az elvárásaidat!

Legyen szó városi rendezvényről, zenei fesztiválról, zenekari, konferencia vagy céges családi nap hangosításáról, személyre szabott megoldásokat állítunk össze részedre.

Miután megismerjük az elképzeléseidet, megtervezzük a hangtechnikát, az eszközigényt a tervek alapján egyeztetjük Veled, majd teljeskörűen kiépítjük a hangtechnikai rendszert.

Tervezés és kivitelezés

A hangtechnika és az akusztika tervezése során kiemelten vesszük figyelembe, hogy milyen eseményt hangosítunk, zenét vagy beszédet. Ennek megfelelően kerül kiépítésre a PA-rendszer vagy a line array hangrendszer.

A rendezvények sikerességéhez nagyban hozzájárul, hogy a célközönség megfelelően hallja-e és érti-e az elmondottakat, a legapróbb zenei részletek megérintik-e a hallgatót. A hangrendszereink biztosítják a legjobb beszédérthetőséget, illetve a kristálytiszta és az erőteljes zenei hangzást bárhol is foglalsz helyet a nézőtéren!

Rendezvénytechnika
Professzionális hangtechnika

Különbséget teszünk aszerint is, hogy szabadtéri, avagy egy csarnokban történő hangosításról van-e szó

Ami jól szól egy zárt teremben, az a teljesítmény általában kevés egy szabadtéri rendezvényen. Ezek ismeretében tudjuk eldönteni, hogy milyen rendszert építsünk ki az egyszerű kétutas aktív hangfalaktól (PA-rendszer [2]) a legnagyobb line array hangrendszerig [1], kiegészülve a monitorrendszerrel és keverőpulttal.

Választhatsz fix telepítésű vagy bérelhető (rentál) eszközöket is

A professzionális hangtechnika bérlés / bérbeadás történhet üzemeltetéssel egybekötve melyhez technikai személyzetet biztosítunk vagy technikai személyzet nélkül, úgynevezett szárazbérlésként.

Szárazbérlés esetén a bérelt eszközök helyszínre történő szállítását vagy a telephelyünkön történő átvételét is választhatod.

Értékesítéskor (fix telepítés esetén) a biztonságos üzemeltetéshez szükséges minden tudást átadunk az üzemeltető kollégák részére.

Továbbá a vásárlás / értékesítés alkalmával a garanciális feltételekről és a garanciális időn belüli ingyenes rendszeres karbantartásról is tájékoztatunk.

Minden esetben egyedi árajánlatot készítünk

Az optimális ár kialakításánál az egyeztetés és a gondos tervezés után figyelembe vesszük, hogy milyen típusú és méretű eszközöket szeretnél választani, továbbá bérbeadás esetén milyen időtartamra, valamint technikai személyzettel vagy anélkül bérelsz.

Az árajánlat a beruházás / professzionális hangtechnika bérlés teljes költségét tartalmazza.

Többet szeretnél tudni a hangrendszereinkről és a kiegészítőikről?

A line array rendszereink a világ egyik legkedveltebb márkájával, a Nexo Geo S12, Geo M10, Geo M6 szériájával minden igényt kielégítenek. A rendszer megfelelő mélyhangzását Nexo RS18, illetve LS18 sub ládák biztosítják.

Igény esetén a L'acoustics rendszereivel tervezzük a hangosítást; a Kara WST és a KUDO típusaival. Ezek a hangsugárzók a világ legnagyobb zenei eseményeinek, koncerteknek, gálaműsoroknak állandó eszközei.

A PA-rendszerünk [2] mellet nagy figyelmet fordítunk a monitorrendszer kialakítására, hiszen nagyon fontos, hogy az előadó is a megfelelő hangképet hallja a produkció során. Ezen a területen is professzionális audioeszközöket alkalmazunk: Nexo PS 15, PS 10, PS 8, illetve Elektro Voice SXA 250.

A rendezvény nagyságához igazodva illesztjük be a rendszer egyik legfontosabb tartozékát, a keverőpultot!
Természetesen itt is a világ legkedveltebb és elfogadottabb típusait használjuk, mint a Digico SD8 + Digirack 56/24, Yamaha LS9, Midas M32R + Midas DL32, Soundcraft GB4 és a Soundcraft EPM8, Allen&Heat ZED 12.

A vezeték nélküli kézi-, illetve csíptetős mikrofonok biztosítják a szabad mozgást az előadónak.

A tökéletes hangzásról a Shure ULX D és a Sennheiser EW100, 2000 Series, EW300 IEM gondoskodnak.


[1] A line array rendszerek nagyon hasznosak olyan felhasználási esetekben, amikor a hangot nagyobb távolságokra kell „kivetíteni”.

A nagy hangosításoknál a jól kézben tartható iránykarakterisztika miatt egy adott komplex terület (például: stadion lelátókkal és küzdőtérrel, színházak, hangversenytermek) lefedése sokkal egyenletesebben megoldható.

Line array rendszerek többnyire rendelkeznek szoftveres támogatással: a hangmérnök megadja a behangosítandó terület geometriáját, és a szoftver megmondja, hogy hova és milyen sugárzócsoportot kell felhelyezni.

[2] A PA egy elektronikus rendszer, amely mikrofonokat, erősítőket, hangszórókat és az azokhoz kapcsolódó berendezéseket tartalmazza. Növeli az emberi hang, hangszer vagy más akusztikus hangforrás, illetve a rögzített hang vagy zene látszólagos hangerejét (hangosságát).

A PA-rendszereket minden olyan nyilvános helyszínen használják, amely megköveteli, hogy a bemondó vagy az előadó megfelelő távolságban, nagy területen legyen jól hallható.

Jellemző alkalmazási területei a sportstadionok, a tömegközlekedési járművek és a létesítmények, valamint az élő vagy rögzített zenei helyszínek és produkciók. A PA-rendszer tartalmazhat több mikrofont vagy más hangforrást, egy keverőpultot és több műsorforrást, valamint több erősítő és hangszóró kombinációját a magasabb hangerő vagy a szélesebb körű hangelosztás érdekében.

Rendezvénytechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
Vizuáltechnika | À LA RECHERCHE DE VERA MOLNAR – VERA MOLNAR MŰVEI ÉS KORTÁRS REFLEXIÓK

A Ludwig Múzeum „À la recherche de Vera Molnar” című kiállítása a 100. születésnapja előtt nem sokkal elhunyt Vera Molnar életműve előtt tiszteleg. Megbízatásunk a kiállításához szükséges vizuáltechnikai eszközök beszerzésére és telepítésére szólt...

Projekt részletei
Kültéri LED-fal üzemeltetés a romániai Cetate Production Kft. 20 éves születésnapi rendezvényén

A romániai Cetate Production Kft. sörpadok és sátrak gyártásával foglalkozik. A cég 20 éves születésnapját egy nagyszabású családi nappal kívánta megünnepelni, közösen a dolgozóival és azok családtagjaival. Ennek helyszínéül a gyár szomszédságá...

Projekt részletei