Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!

Digital Signage rendszer oktatási környezetben

A kommunikáció naprakész és visszajelzésekkel támogatott platformja a hallgatók, oktatók és látogatók között!

Digital Signage rendszer az oktatási intézmények elvárásaihoz tervezve

Az egyetemek, főiskolák és középiskolák managementje sikeresen és robusztus módon tarthatja a kapcsolatot a digitális kijelzőkön, interaktív technológiákon, videó- és hangrendszereken keresztül az oktatókkal, egyetemi alkalmazottakkal és a hallgatókkal.

A rendszer kiemelten fontos funkciói a digitálisan rögzített oktatási anyagok megjelenítése, kereshetősége, archiválása, nem csak az előadások alkalmával, hanem – megfelelő jogosultsággal – utólag is.

Lenyűgöző kommunikáció és tartalommegosztás

Az oktatási környezet elvárásaihoz tervezett Digital Signage[1] rendszerek fontos platformok a hatékony kommunikációban és a hallgatói figyelem tartós fenntartásában!

A rendszer elemei lehetnek: érintőképernyős kioszk, totem, információs oszlop, kis és nagyméretű monitor, LED-fal, projektor, IT adattároló és vezérlőeszköz, webkamera, kép- és hangrögzítő eszköz, beépített és mobil hangrendszer, beléptetőrendszer és még számos egyéb audiovizuális berendezés.

A kijelzők nem csak oktatási anyagot, hanem social media kommenteket, kérdéseket, frissítéseket, élő adatokat, híreket, dolgozat pontszámokat és egyéb tartalmat továbbíthatnak.

Az úgynevezett social media alkalmazások integrálásával és használatával, a legfrissebb Twitter feed-ek, RSS hírek, Facebook stb. bejegyzések, hallgatói kérdések és feleletek jeleníthetők meg.

Rendszermérnöki megoldások
Digital Signage rendszer oktatási környezetben

Mobil eszközökön is elérhető tartalmak

A Digital Signage rendszer használatával akár távolról, távközlési átviteli rendszeren is követhetők interaktív módon az előadások és gyakorlatok.

Így okostelefonon, táblagépen és laptopon is csatlakozhatnak a hallgatók egy-egy előadáshoz.

Interaktív tartalommegjelenítési lehetőségek
Interaktív digitális campus térkép útvonalkeresővel.
Az egyetem, főiskola vagy középiskola eseményeinek ismertetése: előadások, sportesemények, koncertek időpontjai és kiegészítő információi.
Helyi információk: tömegközlekedési menetrendek, közlekedési hírek, városi hírek, időjárás-jelentések.
Helyiségfüggetlen információs felületek: mutasd meg az étterem napi menüjét, az egyetemi könyvesbolt új ajánlatait, és segíts tájékozódni az új diákoknak bárhol is tartózkodnak a campus területén.
A digitálisan rögzített oktatási anyagok megjeleníthetők, kereshetők, letölthetők.
A közösségi média hashtagjei alapján a tanulói bejegyzésekből a hallgatói élet kiemelt eseményei is közzétehetők.
Kérdőívekre, felmérésekre adhatók azonnali válaszok.
Statisztika bemutatása az egyetemi oktatásról és életről.
Motivációs játékokat tehetsz közzé jutalmakkal.

A Digital Signage rendszer előnyei

 • Többnyelvű ügyfélkiszolgálás.
 • Többképernyős kezelés; a tartalmak bármelyik képernyőn szinkron és aszinkron módon, ütemezett időpontokban is megjeleníthetők.
 • Közzéteheted az új előadások, tudományos- vagy sportesemények időpontjait és részleteit.
 • A közelgő iskolai események vagy kirándulások megjelenítésével, szemléletes bemutatásával a részvétel növelése érhető el.
 • A tájékoztató és szórakoztató tartalmakat egyidejűleg oszthatod meg a hallgatókkal, oktatókkal és az egyetemi alkalmazottakkal.
 • A rendszer és kijelzői különösen hatékonyak a válság riasztások esetén.
 • Nincs szükség műszaki szakértelemre a rendszer használatához.
Rendszermérnöki megoldások
Digital Signage rendszer oktatási környezetben

A campus kezében az irányítás

A digitális tartalomszolgáltatás által az összes üzenet, hang, kép és videó megjelenítése, annak időzítése, valamint az elektronikusan elérhető oktatási anyagok, azok hozzáférési jogosultsága (visszanézhető/hallgatható/letölthető) központilag és biztonságosan irányítható.

A megjelenítő eszközökön elérhetővé válnak a szponzorált tartalmak és a campus által jóváhagyott reklámok.

Felhőalapú technológia

A felhőalapú központi rendszeren keresztül a tartalom-megjelenítő szoftverben alkalmazott módosítások azonnal megjelennek a kijelzőkön. Bármikor, bárhonnan frissíthető a képernyőkön megjelenő tartalom.

Egyszerű és biztonságos működés

A biztonságos üzemeltetéshez szükséges tudást átadjuk az üzemeltetést végző személyzet számára.

A többszörösen tesztelt rendszerhez átadáskor kulcsrakész projektdokumentáció tartozik, amely pontosan mutatja be az oktatási intézménynek, hogy ez az, amire szüksége van!

A szoftver használata bárki számára elsajátítható, nem igényel különleges IT tudást. A kezelőszemélyzet néhány órás oktatás után önállóan is könnyen tudja használni a Digital Signage rendszert.

Tervezés és kivitelezés

A rendszert az igényeid alapján, gondos egyeztetés és tervezés után valósítjuk meg!

A Digital Signage rendszer egy szoftver és egy hardver együttese, így mindig a telepített hardver eszközökhöz optimalizáljuk az egyedi szoftvereket.

Teljes körű szolgáltatást nyújtunk, amely a hardver beszerzést és telepítést, a rendszer üzemeltetést és a grafikus tartalomszerkesztő szolgáltatást is tartalmazza.

A tervezés és kivitelezés alkalmával az „egy projekt - egy egyedi rendszer” filozófia biztosítja a problémamentes és dinamikus üzemeltetést, a feladat-adaptív működést.

Szeretnél többet tudni a Digital Signage rendszer oktatási alkalmazásáról?

A kiegészítő szoftvereket az oktatási intézmény igényeihez igazodva fejlesztjük!

Az üzenetek, melyek ütemezhetők, a megfelelő időben és helyen jelennek meg: például a vizsgaidőpontok, gyakorlatok, helyszínek, szükséges felkészülési adatok stb.

Bármilyen média és dokumentum formátum feltölthető

 • Kép
 • Videó
 • Hang
 • Word
 • Excel
 • PowerPoint
 • PDF

A digitális kommunikáció csökkenti a papír alapú adminisztrációt, a nyomtatási és dokumentációs költséget.

Takaríts meg pénzt és óvd a környezetet azzal, hogy nem használsz hagyományos marketingeszközöket, például papír szórólapokat és plakátokat!


[1] A digital signage kifejezés talán legpontosabb megfelelője a „digitális tartalomszolgáltató rendszer”. Az úgynevezett Out Of Home Advertising (az ember otthonán kívüli reklámozás) kategóriába tartozó, a legdinamikusabban fejlődő hirdetési és vállalati kommunikációs felület.

Szöveges és dinamikus (kép, film, hang) tartalmakat jelenít meg egy elektronikus képernyőn.

Rendszermérnöki megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
SEPSI OSK Stadion - LED-perimeter rendszer bővítés

A SEPSI OSK Stadionba tervezett és épített kiegészítő LED-perimeter rendszert a szurkolói kijáratok fölé telepítettük. Az ötlet a Sepsi OSK vezetőségétől származott, hogy kilenc szurkolói kijárat fölé szereljünk LED-perimetert, ezzel bővítve a viz...

Projekt részletei
Madame Tussauds Budapest - LED-fal, LED-padló és videóprocesszor vezérlőrendszer tervezés és kivitelezés

A fővárosi attrakció 51 nemzetközi és magyar közismert személy megszólalásig élethű viaszfigurájával várja a látogatókat, akik 17 magyar vonatkozású híreséggel is találkozhatnak. A projekt során az enteriőrbe integrált Digital Signage monitorokkal...

Projekt részletei