Creăm atmosferă pentru artă și divertisment!

Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage

# tip: Sistem Digital Signage într-un mediu sportiv
# locație: Sepsi OSK Aréna - Sepsiszentgyörgy, RO
# partener: Sepsi OSK Aréna
Proiect

Am acceptat construirea sistemelor audiovizuale ale noului stadion de la Sfântu Gheorghe, cu o capacitate 8500 de locuri și pe 3 niveluri, în cadrul căreia am implementat sistemul, de sonorizare a clădirii, precum și sistemele de efecte sonore, respectiv de semnalizare digitală Digital Signage ale terenului / tribunei.

Provocare

Difuzoarele sistemului de efecte sonore trebuiau să fie fixate la o înălțime de 22 de metri, respectând toate prevederile privind securitatea tehnică.

Deoarece ciorchinele de difuzoare au o greutate de 100 - 130 de kg, proiectarea trebuia realizată prin luarea în considerare a stabilirii locului suspendării și a aspectelor de statică, astfel, încât acestea să corespundă și cerințelor acustice.

Pe parcursul proiectării sistemului AV un aspect foarte important a fost și faptul că restaurantul și sala de conferințe funcționează nu doar în ziua meciurilor, și, de aceea, sistemul lor de sonorizare trebuie să fie operabilă într-un mod autonom. Cu ocazia operării complete a stadionului în zilele meciurilor, acestea pot fi interconectate cu sistemul AV central.

Soluție

► Din cauza distanțelor mari, sistemul de amplificare a fost amplasat în jurul terenului și în cele trei camere de rack amenajate în clădirea principală. La primul etaj am instalat 9 amplificatoare, în camera tehnică de lângă teren 7 amplificatoare, iar în restaurant încă 6 amplificatoare de rețea.

În total 22 de amplificatoare pun în valoare 28 de difuzoare de mare performanță MAG Audio AIR-210-IP, precum și 16 difuzoare bas de mare performanță MAG Audio Sub 18i-IP ale sistemului efectelor sonore.

► În sala de conferințe afișarea imaginii este asigurată de 2 ecrane Samsung, fiecare cu un diametru de 65’ inchi.

Sarcinile de sonorizare din cadrul prezentărilor și conferințelor sunt realizate în mod profesionist pe lângă amplificatorul propriu și de 4 difuzoare de bandă largă de perete, precum și de 1 difuzor de perete pentru sunete profunde, pe lângă faptul că sistemul este capabil să redea și semnalul audio general al clădirii.

► Pe parcursul implementării au fost folosite în total 35 de ecrane Samsung de 43’ inchi pentru sistemul Digital Signage.

În fiecare boxă pentru VIP-uri au fost instalate 8 ecrane în formă de perete de matrice video 2x2, 3 ecrane au fost instalate în restaurant. Am instalat alte 24 de ecrane în zonele de acces pentru spectatori din clădirea principală, respectiv în boxele pentru VIP-uri, distribuite conform instrucțiunilor primite de la beneficiar.

Sistemulul este capabil, conform cerințelor, să afișeze imagini animate, respectiv imagini fixe, redarea conținuturilor de la distanță pe orice ecran, precum și gestionarea de la distanță a dispozitivelor cu ajutorului software-ului care este rulat pe server.

► Întregul sistem audio comunică pe o rețea digitală *DANTE, astfel că asigură o flexibilitate și o funcționalitate fără pereche pentru utilizator.

Sistemul AV complet al stadionului funcționează ca un sistem digital integrat, astfel că pot lua naștere soluții spectaculoase, unice care fac ca noul stadion al echipei OSK din Sfântu Gheorghe să figureze printre cele mai moderne stadioane din Europa Centrală și de Est.

Sistemul audiovizual include și sistemul tabelei de marcaj și de perimetru, integrat în totalitate în sistemul digital al stadionului.

► Alte proiecte privind stadionul SEPSI OSK despre care poți citi în descrierile proiectelor: Sistem de tabelă de marcaj cu LED-uri și LED-perimetru, bănci de rezerve dotate cu scaune sport și scaune pentru spectatori, sistem Broadcast

► Locația proiectului: Sepsi OSK Arena

Sepsi OSK Arena este un stadion de fotbal de patru stele UEFA, care găzduiește meciurile echipei Sepsi OSK SC.

Sursa: Wikipedia

Referință la arena sportivă | România

*DANTE (Digital Audio Network Through Ethernet, rețea audio digitală prin Ethernet): Protocolul dezvoltat de firma australiană Audinate este în prezent cea mai răspândită soluție de rețea digitală audio. Protocolul nu necesită construirea unei rețele informatice dedicate. Funcționează perfect într-o rețea informatică structurată care sprijină serviciile corespunzătoare (QoS, DiffServ, Gigabit), în paralel cu alte fluxuri de date informatice, de broadcast și de comandă.

► Fotografii prin amabilitatea SEPSI OSK.

Categorii de proiecte
Sistem AV
Sistem Digital Signage într-un mediu sportiv
Comunicare de marketing
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 1
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 2
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 3
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 4
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 5
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 6
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 7
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 8
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 9
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 10
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 11
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 12
Stadionul SEPSI OSK / Proiectarea și implementarea sistemelorelor AV și Digital Signage 13
Alte proiecte ale noastre
Stadionul SEPSI OSK - Extinderea perimetrului LED

Am instalat deasupra ieșirii suporterilor, extinderea sistemul de LED perimetru, proiectat și implementat pentru Stadionul SEPSI OSK. Ideea de a instala un perimetru LED deasupra celor nouă ieșiri destinate suporterilor, cu scopul de a extinde ele...

Detalii despre proiect
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție

Atracția capitalei va cuprinde 51 de figuri de ceară realiste ale unor celebrități internaționale și maghiare; vizitatorii se vor întâlni, de asemenea, cu 17 celebrități maghiare. Cu monitoare Digital Signage, ecrane LED și ecran interactiv cu LED...

Detalii despre proiect