Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!

SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése

# típus: Digital Signage rendszer sport környezetben
# helyszín: Sepsi OSK Aréna - Sepsiszentgyörgy, RO
Projekt

Az újonnan épülő 8500 férőhelyes, 3 szintes Sepsiszentgyörgyi Stadion audiovizuális rendszereinek kiépítését vállaltuk, azon belül is az épülethangosítási rendszer kivitelezését, valamint a pálya / nézőtér hatáshang- illetve a Digital Signage rendszerét.

Kihívás

A hatáshangrendszer hangsugárzóit 22 méteres magasságban kellett, valamennyi biztonságtechnikai előírásnak megfelelően rögzítenünk.

Mivel a hangsugárzó fürtök 100 - 130 kg súlyú terhelést jelentenek, ezért a tervezés a függesztések helyének meghatározása és a statikai szempontok figyelembevételével kellett történjen, úgy, hogy megfeleljenek az akusztikai követelményeknek is.

Az AV rendszer tervezés folyamán fontos szempont volt az is, hogy az étterem és a konferencia terem nem csak a mérkőzések napjain üzemelnek, ezért hangtechnikai szempontból autonóm módon is üzemeltethetőnek kell lenniük. A teljeskörű stadion üzemeltetés alkalmával a mérkőzés napokon összekapcsolhatóak a központi AV rendszerrel.

Megoldás

► Az erősítő rendszert a nagy távolságok miatt a pálya körül és a főépületben kialakított három rack helyiségben helyeztük el. Az első emeleten 9 darab erősítő, a pálya melletti technikai helyiségben 7 darab erősítő, az étteremben további 6 darab hálózati erősítő kapott helyet.

Az összesen 22 darab erősítő szólaltatja meg a hatáshang rendszer 28 darab MAG Audio AIR-210-IP nagy teljesítményű hangsugárzóit, valamint a 16 darab MAG Audio Sub 18i-IP nagy teljesítményű basszus hangsugárzóit.

► A konferencia teremben a képi megjelenítésről 2 darab 65’ inch képátlóval rendelkező Samsung kijelző gondoskodik.

A prezentációk, konferenciák hangosítási feladatainak professzionális kiszolgálását a saját erősítő mellett 4 db szélessávú fali hangsugárzó, valamint 1 darab fali mélysugárzó látja el, amellett, hogy a rendszer képes az épület általános audio jelét is megszólaltatni.

► A kivételezés során a Digital Signage rendszerhez összesen 35 darab 43’ inches Samsung kijelző került felhasználásra.

8 darab kijelző került felhelyezésre 2x2-es videómátrix falként egy-egy VIP boxban, 3 darab került elhelyezésre az étteremben. További 24 darab kijelzőt a főépület közönségforgalmi területein, illetve a VIP boxokban szereltünk fel a megrendelő utasítása szerinti elosztásban.

A rendszer igény szerint alkalmas mozgó, illetve állókép megjelenítésére, távoli tartalom kijátszására bármely kijelzőn, valamint az eszközök távolról menedzselhetők a szerveren futó szoftver segítségével.

► A teljes audiorendszer digitális *DANTE hálózaton kommunikál, így páratlan rugalmasságot és funkcionalitást biztosít a felhasználó számára.

A stadion komplett AV rendszere egy integrált digitális rendszerként funkcionál, ezáltal olyan látványos, egyedi megoldások születhetnek, amelyek Közép- és Kelet-Európa legmodernebb stadionjai közé emeli a sepsiszentgyörgyi OSK új stadionját.

Az audiovizuális rendszer magába foglalja az eredményjelző- és perimeter rendszert is, teljes mértékben integrálva a stadion digitális rendszerébe.

► További SEPSI OSK Stadion projektek melyekről olvashatsz a projektleírásokban: LED-es eredményjelző és LED-perimeter rendszer, sportülésekkel ellátott cserepadok és nézőtéri székek, Broadcast rendszer

► A projekt helyszíne: Sepsi OSK Aréna

A Sepsi OSK Aréna a Sepsi OSK SC mérkőzéseinek otthont adó sportlétesítmény, UEFA-négycsillagos labdarúgóstadion.

Forrás: Wikipédia

*DANTE (Digital Audio Network Through Ethernet): Az ausztrál Audinate által fejlesztett protokoll jelenleg a legelterjedtebb digitális audio hálózati megoldás. A protokoll nem igényli dedikált informatikai hálózat kiépítését. Tökéletesen működik a megfelelő szolgáltatásokat (QoS, DiffServ, Gigabit) támogató strukturált informatikai hálózaton, egyéb informatikai-, broadcast és vezérlési adatfolyamokkal párhuzamosan.

► A fotók a SEPSI OSK hozzájárulásával készültek.

Projekt kategóriák
AV rendszer
Digital Signage rendszer sport környezetben
Marketingkommunikáció
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 1
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 2
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 3
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 4
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 5
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 6
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 7
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 8
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 9
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 10
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 11
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 12
SEPSI OSK Stadion / AV és Digital Signage rendszerek tervezése és kivitelezése 13
Background Image
Background Image
További projektjeink
SEPSI OSK Stadion - LED-perimeter rendszer bővítés

A SEPSI OSK Stadionba tervezett és épített kiegészítő LED-perimeter rendszert a szurkolói kijáratok fölé telepítettük. Az ötlet a Sepsi OSK vezetőségétől származott, hogy kilenc szurkolói kijárat fölé szereljünk LED-perimetert, ezzel bővítve a viz...

Projekt részletei
Madame Tussauds Budapest - LED-fal, LED-padló és videóprocesszor vezérlőrendszer tervezés és kivitelezés

A fővárosi attrakció 51 nemzetközi és magyar közismert személy megszólalásig élethű viaszfigurájával várja a látogatókat, akik 17 magyar vonatkozású híreséggel is találkozhatnak. A projekt során az enteriőrbe integrált Digital Signage monitorokkal...

Projekt részletei
Background Image