Creăm atmosferă pentru artă și divertisment!

Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție

# tip: Comunicare de marketing
# locație: Madame Tussauds Budapest - Budapest, HU
Proiect

Atracția capitalei va cuprinde 51 de figuri de ceară realiste ale unor celebrități internaționale și maghiare; vizitatorii se vor întâlni, de asemenea, cu 17 celebrități maghiare.

Cu monitoare Digital Signage, ecrane LED și ecran interactiv cu LED-uri pentru podea integrate în interior în cadrul proiectului, Madame Tussauds Budapest va oferi vizitatorilor săi o imagine impresionantă.

Ca parte a solicitării:

► În prim-plan a fost instalat un perete TV de 3x2 cu un sistem de controlspecial dezvoltat pentru sarcinile locale.

► Am instalat în zona vizitatorilor 4 ecrane LED

► și 2 bucăți de ecran interactiv cu LED-uri pentru podea,

► și procesoarele de control care le deservesc.

A fost necesară integrarea într-un singur sistem a diferitelor procesoare video cu LED care acționează ecrane LED și ecran interactiv cu LED-uri pentru podea. Prin urmare, pentru a rezolva această problemă, am dezvoltat un sistem de control personalizat.

Suprafețele LED integrate funcționează ca parte a instalațiilor pentru figuri și ca element de design interior.

Provocare

Interiorul clădirii era deja în curs de reamenajare atunci când ne-am implicat în proiect.

► Cu ocazia proiectării o cerință cheie a fost ca integrarea noii tehnologii în interiorul meticulos și minuțios planificat să nu afecteze negativ atmosfera și stilul existent al Madame Tussauds. Dimpotrivă! Tehnologia vizuală încorporată ar trebui să contribuie la îmbogățirea experienței.

► Ecranele LED și sistemul de control trebuiau concepute pentru a fi ușor de utilizat și pentru a permite actualizarea rapidă și fără probleme a conținutului afișat pe ele.

► Am fost nevoiți să ne adaptăm la alte discipline; a trebuit să lucrăm cu ei pentru a integra 4 ecrane LED și 2 podele LED în spațiul expozițional. Protejarea dispozitivelor de afișare cu LED-uri în timpul procesului de execuție, care a implicat mai multe discipline în același timp, nu a fost deloc o sarcină ușoară.

► Ecranele LED sunt de înaltă rezoluție: necesită procesoare pentru ecran LED de mare capacitate cu zeci de intrări HDMI 4K, astfel încât construcția lor a fost extrem de costisitoare în privința cablurilor.

► A fost o sarcină nouă să considerăm că designul peretelui de afișare din sala restaurantului s-a schimbat pe parcurs: cantitatea de module de ecran LED nu s-a schimbat, ci doar amplasarea lor.

Modulele de ecran LED sunt fabricate astfel încât fiecare cabinet să aibă o poziție spațială proprie, cu conectori în punctele corespunzătoare.

Testarea în fabrică al modulelor de ecran LED era deja în curs de desfășurare atunci când aceste conexiuni au trebuit să fie reproiectate. Datorită cooperării flexibile a producătorului, conversia a fost finalizată rapid, iar instalarea în conformitate cu noua configurație la fața locului a fost ușoară.

Suprafața instalată a ecranului LED include: tăiere pentru ușă, îmbinare în unghi de 90 de grade, și chiar o deschidere de revizie ascunsă. Deschiderea de revizie este indispensabilă pentru efectuarea întreținerilor ulterioare.

► În procesul de proiectare, fixarea figurine de ceară a Sandrei Bullock a necesitat o soluție inedită; aceasta a trebuit să fie plasată în mijlocul unei podele LED de 2,5 m lățime și 2,5 m adâncime, bine fixată.

De obicei, manechinele sunt fixate pe podea; dacă acest lucru nu este posibil, ele sunt fixate cu greutăți.

Având în vedere că Sandra Bullock poartă fustă la expoziție, folosirea greutății nu a fost o opțiune viabilă. Deoarece este montat pe o podea LED în funcționare, montarea lui într-o podea nu a fost o opțiune. Sau totuși?

Soluție

► În momentul fixării figurii de ceară a Sandrei Bullock, a trebuit să se țină cont în prealabil de ceea ce Madame Tussauds permite și acceptă ca fiind o fixare sigură.

În continuare, podeaua LED a trebuit să fie găurită, ținând cont de direcția în care era orientat manechinul și de poziția acestuia în cadrul podelei LED. În acest fel am reușit să fixăm manechinul de ceară în structura de susținere a podelei LED personalizată pe care am fabricat-o:

▪ După ce au fost examinate toate opțiunile și după ce toată lumea a acceptat poziția manechinului, podeaua LED a fost găurit strat cu strat. Colegii noștri de la service au dezmembrat un modul LED de 250 mm lățime și 250 mm înălțime în bucăți mici și apoi sub microscop au pătruns strat cu strat .

▪ Diodele deteriorate în urma perforării au fost lipite la loc din nou, rezultând un modul de ecran LED funcțional și găurit.

▪ În structura personalizată a podelei cu LED-uri am sudat un bloc de aluminiu echipat cu un orificiu intern cu filet; aici am putut fixa în siguranță figura de ceară realistă a Sandrei Bullock.

► Proiectul de ecrane LED pentru Madame Tussauds permite afișarea de imagini în mișcare în spatele figurilor de ceară, care completează și extind aspectul instalațiilor.

Ecranele LED încorporate în etapa de execuție sunt dotate cu cea mai recentă tehnologie și cu software-ul de control video asociat, permițând actualizarea ușoară și rapidă a conținutului. În acest fel, spațiul de vizitare Madame Tussauds Budapest poate fi adaptat cu ușurință la diferite evenimente, sărbători sau chiar la adăugarea de noi opere de ceară.

► Controlul celor 6 ecrane separate a fost asamblat în biroul nostru înainte de instalarea la fața locului. Am programat totul în prealabil și am testat comenzile în funcționare.

Astfel, atunci când condițiile de la fața locului au permis: am putut instala controlul în sala serverelor, care a fost asamblat într-un sistem. Este avantajos ca procesoarele să fie pre-programate și în acest fel să fie montate în locația lor finală; acestea pot da un semnal imediat, astfel încât, atunci când sunt instalate ecranele LED, să se vadă imediat conținutul.

► Au fost construite 4 ecrane LED de rezoluție Fine Pixel Pitch P1.875 mm și 1.56 mm. Panourile care adăpostesc modulele au fost aceleași pentru ambele tipuri, doar modulele de ecran LED au fost diferite.

Dimensiunile ecranelor LED vorbesc de la sine:

▪ Au o lățime de 3 metri și o înălțime de 3,375 metri, cu o rezoluție de P1,875 mm: 1.600 pixeli (lățime) x 1.800 pixeli (înălțime).

▪ 1,8 metri lățime și 4,05 metri înălțime, cu o rezoluție de P1,875 mm, cu rezoluție completă de: 960 pixeli (lățime) x 2.160 pixeli (înălțime).

▪ 15 metri lățime și 4,05 metri înălțime, cu o rezoluție de P1,56 mm, cu rezoluție completă de: 9.600 pixeli (lățime) x 2.592 pixeli (înălțime).

▪ 39 de metri lățime și 3,375 de metri înălțime, cu o rezoluție de P1,56 mm, cu rezoluție completă de: 24.960 pixeli (lățime) x 2.160 pixeli (înălțime).

Consolele de ecrane LED au fost marcate pe pereții clădirii cu precizie milimetrică cu ajutorul unui laser și apoi fixate. Ulterior, prizele de curent puternic și slab au fost instalate de către instalatorii specializați.

Am putut apoi să instalăm cabinetele pt. LED, care erau deja complet preasamblate, cu excepția modulelor cu LED; acestea includeau cardurile de recepție, sursele de alimentare și cablarea internă între panouri.

Odată ce cabinetele au fost amplasate, au fost conectate cablurile de curent tare și de curent slab. Apoi, modulele LED au fost montate și am obținut o imagine finală.

► am instalat 2 podele LED rezistente la trafic:

▪ Podeaua LED de 2,5 m lățime și 2,5 m adâncime menționat anterior Uniview Non-interactive I series P3,9 mm din modulele de ecran LED

▪ și podeaua LED interactiv de 6,5 m lățime și 2 m adâncime construită din modulele de ecran LED Uniview Interactive I series COT solutions P2,6 mm.

► Pentru podeaua LED interactiv am dezvoltat un motor grafic (engine) care detectează pașii vizitatorilor și produce efecte în imaginea sau videoclipul afișat în consecință (de exemplu, ca și cum vizitatorul ar merge pe apă).

Efectul este creat cu ajutorul unui strat grafic separat (stratificat), care este independent de imaginea sau videoclipul original.

► Diferitele procesoare video cu LED care acționează ecranele LED și podelele LED din incintă au trebuit să fie integrate într-un singur sistem.

Prin urmare, pentru a rezolva această problemă, am dezvoltat un sistem de control personalizat, care constă din componente software și hardware. Acest sistem controlează toate procesoarele video al ecranelor LED, coordonează și monitorizează toți parametrii de funcționare.

În cazul oricărei defecțiuni, acesta trimite o notificare către sistemul de control grafic; în acest fel, operatorul este informat imediat dacă apare o defecțiune.

► Pe lângă afișajele LED de suprafață mare, s-a montat și un perete TV de 3x2 în hol este echipat cu un sistem de control optimizat.

Fiecare element al peretelui TV funcționează la rezoluție 4K, astfel încât rezoluția totală a peretelui este de 11.500 x 4.320 pixeli.

Pe această interfață, sistemul de control poate afișa informații, conținut dinamic sau static, în orice aspect, în timp real, pe o interfață ușor de utilizat și gestionată de la distanță.

► Date LED în numere:

▪ Sunt afișați în total 86.076.928 de pixeli.

▪ 205 metri pătrați ecran LED.

▪ 19,25 metri pătrați podea LED.

▪ 381 cabluri de pornire CAT pentru ecranele LED.

▪ 112 cabluri electrice de pornire pentru ecranele LED.

▪ 13 bucăți de conținut de rezoluție 4K sunt rulate momentan.

Madame Tussauds Budapest oferă vizitatorilor o experiență vizuală uimitoare pentru a le face vizita și mai memorabilă.

► Amplasamentul proiectului: Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds Budapesta oferă o experiență și un divertisment unic pentru publicul larg în inima capitalei, la nivelul inferior al Palazzo Dorottya, o clădire istorică magnifică, pe o suprafață de 2000 de metri pătrați.

Atracția turistică, creată în cooperare între deținătorul drepturilor Merlin Entertainments și Dorottya Experience Srl, prezintă figuri de ceară ale unor celebrități internaționale și maghiare, legende ale muzicii și sportului și lideri mondiali celebri, într-un mediu interactiv și iconic cu reprezentări incredibil de realiste.

► Despre Madame Tussauds

De mai bine de 250 de ani, Madame Tussauds invită oamenii pe covorul roșu pentru a se apropia de persoanele pe care le admiră sau de care se tem.

Cu mai mult de 22 de atracții în cele mai importante destinații turistice din lume, compania se angajează să ofere milioanelor de vizitatori șansa de a întâlni personal pe oricine își doresc, de la vedete de top la legende ale muzicii, eroi sportivi și lideri mondiali celebri.

Iar în prezent, continuă să lucreze cu o generație de celebrități renumite la nivel global pentru a crea personaje uimitor de reale și pentru a oferi experiențe interesante și interactive care aduc vizitatorii cât mai aproape de faimă.

Adresă: 1051 Budapesta, str. Dorottya nr.6

Sursă: Site-ul oficial al Madame Tussauds Budapest.

Fotografiile au fost realizate cu un smartphone SAMSUNG Galaxy S21 FE 5G.

Categorii de proiecte
Comunicare de marketing
Expoziție de artă
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 1
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 2
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 3
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 4
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 5
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 6
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 7
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 8
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 9
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 10
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 11
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 12
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 13
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 14
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 15
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 16
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 17
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 18
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 19
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 20
Madame Tussauds Budapest - ecran LED, ecran interactiv cu LED-uri pentru podea și procesor video sistem de control proiectare și execuție 21
Background Image
Background Image
Alte proiecte ale noastre
Stadionul SEPSI OSK - Extinderea perimetrului LED

Am instalat deasupra ieșirii suporterilor, extinderea sistemul de LED perimetru, proiectat și implementat pentru Stadionul SEPSI OSK. Ideea de a instala un perimetru LED deasupra celor nouă ieșiri destinate suporterilor, cu scopul de a extinde ele...

Detalii despre proiect
Noul stadion Hidegkuti Nándor: Proiectare și implementare - tabelă de marcaj ecran cu LED-uri, operarea echipamentelor LED perimetru și Sistem Digital Signage

În 2016 stadionul a fost complet renovat și am fost însărcinați cu instalarea a două tabele de marcaj ecran cu LED-uri. După ce lucrările de construcțieau fost finalizate, avem sarcina suplimentară și permanentă nu numai de a operarea echipamente...

Detalii despre proiect
Background Image