Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image Right Side

Hangtechnika

Professzionális PA-rendszer és line array hangrendszer a mindent átható hangzásért, melyet a bőrödön érezhetsz!

Adj hangot a gondolatnak és a művészetnek!

Hangtechnikai eszközeink a legkisebb beltéri eseményektől kezdve a legnagyobb fesztivál körülmények közt tudják teljesíteni az elvárásaidat! Legyen szó városi rendezvényről, zenei fesztiválról, zenekari, konferencia vagy céges családi nap hangosításáról, személyre szabott megoldásokat állítunk össze részedre.

A szükséges hangrendszert megtervezzük és ez alapján az eszközigényt egyeztetjük Veled.

Tervezés és kivitelezés

A hangtechnika és az akusztika tervezése során kiemelten vesszük figyelembe, hogy milyen eseményt hangosítunk, zenét vagy beszédet. Ennek megfelelően kerül kiépítésre a PA-rendszer vagy a line array hangrendszer.

A rendezvények sikerességéhez nagyban hozzájárul, hogy a célközönség megfelelően hallja-e és érti-e az elmondottakat, a legapróbb zenei részletek megérintik-e a hallgatót. A hangrendszereink biztosítják a legjobb beszédérthetőséget, illetve a kristálytiszta és az erőteljes zenei hangzást bárhol is foglalsz helyet a nézőtéren!

Rendezvénytechnika
Hangtechnika

Különbséget teszünk, hogy szabadtéri, avagy egy csarnokban történő hangosítástól van-e szó

Ami jól szól egy zárt teremben, az a teljesítmény általában kevés egy szabadtéri rendezvényen. Ezek ismeretében tudjuk eldönteni, hogy milyen rendszert építsünk ki az egyszerű kétutas aktív hangfalaktól (PA-rendszer [2]) a legnagyobb line array hangrendszerig [1], kiegészülve a monitorrendszerrel és keverőpulttal.

Választhatsz fix telepítésű vagy bérelhető (rentál) eszközöket is

A hangtechnika bérlés / bérbeadás történhet üzemeltetéssel egybekötve melyhez technikai személyzetet biztosítunk vagy technikai személyzet nélkül, úgynevezett szárazbérlésként.

Szárazbérlés esetén a bérelt eszközök helyszínre történő szállítását vagy a telephelyünkön történő átvételét is választhatod.

Értékesítéskor (fix telepítés esetén) a biztonságos üzemeltetéshez szükséges minden tudást átadunk az üzemeltető kollégák részére.

Továbbá a vásárlás / értékesítés alkalmával a garanciális feltételekről és a garanciális időn belüli ingyenes rendszeres karbantartásról is tájékoztatunk.

Minden esetben egyedi árajánlatot készítünk

Az optimális ár kialakításánál az egyeztetés és a gondos tervezés után figyelembe vesszük, hogy milyen típusú és méretű eszközöket szeretnél választani, továbbá bérbeadás esetében milyen időtartamra, valamint technikai személyzettel vagy anélkül bérelsz.

Az árajánlat a beruházás / bérlés teljes költségét tartalmazza.

Többet szeretnél tudni a hangrendszereinkről és a kiegészítőikről?

A line array rendszereink a világ egyik legkedveltebb márkájával, a Nexo Geo S12, Geo M10, Geo M6 szériájával minden igényt kielégítenek. A rendszer megfelelő mélyhangzását Nexo RS18, illetve LS18 sub ládák biztosítják.

Igény esetén a L'acoustics rendszereivel tervezzük a hangosítást; a Kara WST és a KUDO típusaival. Ezek a hangsugárzók a világ legnagyobb zenei eseményeinek, koncerteknek, gálaműsoroknak állandó eszközei.

A PA-rendszerünk [2] mellet nagy figyelmet fordítunk a monitorrendszer kialakítására, hiszen nagyon fontos, hogy az előadó is a megfelelő hangképet hallja a produkció során. Ezen a területen is professzionális audioeszközöket alkalmazunk: Nexo PS 15, PS 10, PS 8, illetve Elektro Voice SXA 250.

A rendezvény nagyságához igazodva illesztjük be a rendszer egyik legfontosabb tartozékát, a keverőpultot!
Természetesen itt is a világ legkedveltebb és elfogadottabb típusait használjuk, mint a Digico SD8 + Digirack 56/24, Yamaha LS9, Midas M32R + Midas DL32, Soundcraft GB4 és a Soundcraft EPM8, Allen&Heat ZED 12.

A vezeték nélküli kézi-, illetve csíptetős mikrofonok biztosítják a szabad mozgást az előadónak.

A tökéletes hangzásról a Shure ULX D és a Sennheiser EW100, 2000 Series, EW300 IEM gondoskodnak.


[1] A line array rendszerek nagyon hasznosak olyan felhasználási esetekben, amikor a hangot nagyobb távolságokra kell „kivetíteni”.

A nagy hangosításoknál a jól kézben tartható iránykarakterisztika miatt egy adott komplex terület (például: stadion lelátókkal és küzdőtérrel, színházak, hangversenytermek) lefedése sokkal egyenletesebben megoldható.

Line array rendszerek többnyire rendelkeznek szoftveres támogatással: a hangmérnök megadja a behangosítandó terület geometriáját, és a szoftver megmondja, hogy hova és milyen sugárzócsoportot kell felhelyezni.

[2] A PA egy elektronikus rendszer, amely mikrofonokat, erősítőket, hangszórókat és az azokhoz kapcsolódó berendezéseket tartalmazza. Növeli az emberi hang, hangszer vagy más akusztikus hangforrás, illetve a rögzített hang vagy zene látszólagos hangerejét (hangosságát).

A PA-rendszereket minden olyan nyilvános helyszínen használják, amely megköveteli, hogy a bemondó vagy az előadó megfelelő távolságban, nagy területen legyen jól hallható.

Jellemző alkalmazási területei a sportstadionok, a tömegközlekedési járművek és a létesítmények, valamint az élő vagy rögzített zenei helyszínek és produkciók. A PA-rendszer tartalmazhat több mikrofont vagy más hangforrást, egy keverőpultot és több műsorforrást, valamint több erősítő és hangszóró kombinációját a magasabb hangerő vagy a szélesebb körű hangelosztás érdekében.

Background Image
Background Image
Rendezvénytechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
Kültéri LED-fal üzemeltetés a romániai Cetate Production Kft. 20 éves születésnapi rendezvényén

A romániai Cetate Production Kft. sörpadok és sátrak gyártásával foglalkozik. A cég 20 éves születésnapját egy nagyszabású családi nappal kívánta megünnepelni, közösen a dolgozóival és azok családtagjaival. Ennek helyszínéül a gyár szomszédságá...

Projekt részletei
Német Vezetőoktatói Napok / Hamburg 2022 – LED-poszterek kiállításon

Az Educatio Digitale Lernsysteme GmbH a tavalyi évhez hasonlóan az idén is részt vett a Vezetőoktatói Kongresszuson, melynek ezévben Hamburg adott otthont. Partnerünk a számukra biztosított kiállítási alapterületen elhelyezett display felállítását...

Projekt részletei
Background Image