Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image

Német Vezetőoktatói Kongresszus / Berlin 2021 – Edukációs Digital Signage rendszer tervezés és kivitelezés

#típus: Marketingkommunikáció
#helyszín: Berlin, DE
#partner: Educatio Digitale Lernsysteme GmbH
Projekt

Az Educatio Digitale Lernsysteme GmbH a 8. Német Vezetőoktatói Kongresszus kiállítójaként jelent meg a Berlin Estrel Congress-ben.

A kiállításra olyan szolgáltatót keresett, amely innovatív, költséghatékony, gyors és biztonságos megoldást tud kínálni LED-es megjelenítéssel rendelkező kiállítási stand építéséhez és üzemeltetéséhez, továbbá, a LED-es rendszeren működő, a kiállítás tematikájához kapcsolódó edukációs interaktív tartalom gyártásához és fejlesztéséhez.

Kihívás

A kongresszuson történő megjelenést 8*5 méter alapterületű standdal tervezték, egy 5*5 méteres LED-padló és egy 3,5 méter széles és 2 méter magas LED-fal telepítése mellett.

Az interaktív-animációs tartalom tervezése és megjelenítése is a mi feladatunk volt.

A teljeskörű helyszíni kivitelezéssel, eszköz szállítással, telepítéssel, üzemeltetéssel és bontással is kellett terveznünk.

A Digital Signage rendszer tervezés meghatározó eleme volt a kapcsolódó grafikai tartalomgyártás és a programozás mely rendkívüli precizitást igényelt, hiszen a helyszínen már nem volt lehetőség a tesztelésre.

Ezért az esemény előtt telephelyünkön megépítettük a stand 1:1-es méretarányú demóját, így minden apró kis változást azonnal tudtunk tesztelni.

--

A tesztelések eredményeképp, a stand méretét megrendelőnk megnövelte 10x5 méterre a jobb ügyfélélmény érdekében.

Megoldás

A kivitelezés alkalmával beépítésre került egy 5x5 méteres interaktív Uniview *P6,25mm LED-padló, melyek által a monitorokat lehetett „érintésmentesen” vezérelni lépésekkel, saját, egyedi fejlesztésű szoftverünk segítségével.

3 állomást (játékteret) hoztunk létre a LED-padlón.

Mindegyik állomással szemben 1-1 darab 4K felbontású Digital Signage monitor állt, melyeket egyedileg gyártott tartószerkezetünk háromszögalakban tartott a LED-padló felett.

Továbbá a stand raktárhelyiségének oldalfalába beépítettünk egy 3,5 méter széles és 2 méter magas LEDskin *P3,1 -es felbontású beltéri LED-falat, melyen az általunk gyártott informatív tartalmak jelentek meg.

Mindezt egyetlen nap alatt építettük fel és mutattuk be a kiállítónak; a kezeléssel és működéssel kapcsolatos ismereteket átadtuk a kezelőszemélyzetnek, így a 2 napos kiállításon már magabiztosan kezelhették azt.

--

2 fős technikai felügyeletet biztosítottunk a rendezvény teljes időtartama alatt.

*P-érték (pixeltávolság): A LED-modulok könnyű diódákkal készülnek, amelyek 1.8–10 mm távolságra helyezkednek el egymástól. A P-érték a diódák egymáshoz viszonyított értékét mutatja mind vertikális, mind pedig horizontális irányban milliméterben kifejezve.

Projekt kategóriák
Digital Signage rendszer oktatási környezetben
Kiállítás
Marketingkommunikáció
Német Vezetőoktatói Kongresszus / Berlin 2021 – Edukációs Digital Signage rendszer tervezés és kivitelezés 1
Német Vezetőoktatói Kongresszus / Berlin 2021 – Edukációs Digital Signage rendszer tervezés és kivitelezés 2
Német Vezetőoktatói Kongresszus / Berlin 2021 – Edukációs Digital Signage rendszer tervezés és kivitelezés 3
Background Image
Background Image
További projektjeink
Kültéri és beltéri LED-falak cseréje az Allee Bevásárlóközpontban

A 2021. augusztustól októberig tartó marketingkommunikációs rendszer megújítása során az Allee Bevásárlóközpont kültéri és beltéri LED-falainak cseréjét végeztük el. Feladataink közé tartozott a vezérlés korszerűsítése is: lehetővé kellett tenni a...

Projekt részletei
Etele Plaza / Flexibilis LED-kijelző és LED-padló - Okos plaza Digital Signage rendszer tervezés és kivitelezés

A partner kérése az volt, hogy az Etele Plaza 55.000 négyzetméteres területén belül, valamint annak homlokzati felületébe, több különböző nagyságú, központilag vezérelhető LED-es kijelzőt építsünk be. Az elképzelések érintették a Fashion és a Gran...

Projekt részletei
Background Image