Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!

Coca-Cola Energy turné / Beltéri LED-padló és LED-fal telepítés

# típus: Rendezvény infokommunikáció
# helyszín: Országos turné / National tour, HU
Projekt

A Coca-Cola Energy magyarországi bevezetéséhez kapcsolódó eseményekre, termékkóstoltatásokra egy interaktív játékot kellett létrehoznunk a LED megoldásaink segítségével.

Egy olyan speciális szoftvert kellett alkotnunk, amely egy látványos háromdimenziós LED-padló-fal kombináción interaktív játékra invitálja a látogatókat.

Kihívás

A különböző méretű és típusú, valamint felbontású LED-kijelzőket összehangolva, interaktív módon kellett működtetni, rendszerbe integrálni, valamint biztonságosan átadni és üzemeltetni.

Teljesen különböző rendszereket kellett egy egységgé összeépíteni és szoftveresen vezérelni. Az érintésérzékeny, interaktív LED-padlóból a taposási adatok kinyerése több nehézségbe is ütközött: a gyártó által alkalmazott protokoll nem tette lehetővé azon adatok kinyerését, amelyek alapján több látogató gyorsuló lépteit lehetett volna kontrollálni.

Megoldás

A beltéri LED-padló és LED-fal telepítés: Két különböző interakciót terveztünk. A nagyobb verzióval egyetemeken, míg a kisebb verzióval irodákban jelentünk meg.

► Az egyetemekre tervezett verzió 9 négyzetméteres UNIVIEW i6.25 Interactive Floor LED *P5.9-es felbontású **SMD technológiájú LED-modulokkal (3x3 m), közepén egy 2,5 méter magas habból készített kólásdoboz kapott helyet, amire 1 négyzetméteres hajlított LED-et raktunk függőleges csíkként.

Az általunk fejlesztett játék lényege, hogy 4 ember a LED-padló oldalainál egyenletes és gyorsuló tempóval topogjon. A gyorsuló taposó mozdulatokkal a középső kólásdobozt tudják “feltölteni energiával”, melyet vizuálisan jelenített meg a hajlított, középső LED-csík.

► A kisebbik, irodákba tervezett (“atwork”) változat hasonló alapokra épül, 1 négyzetméteres LED-padlóból és egy elé elhelyezett LED-poszterből áll. A padlón kapott helyet a lábsziluett, amelyre a játékosnak kellett lépnie, a LED-poszteren pedig egy ember körvonala. Itt is gyorsuló, taposó mozgással lehet “feltölteni energiával” az ember körvonalát, hogy “áradjon a pozitív az energia”!

Egy egyedi függvénykönyvtár (DLL) kifejlesztésével sikerült létrehozni azt a játékot, melyben egy nyomásérzékeny, interaktív LED-padlón taposva a 1-4 látogató egy beltéri LED-falból felépülő virtuális Coca-Cola Energy dobozt tudott feltölteni.

A taposás ütemessége és egyre gyorsuló sebessége volt szükséges az élvezetes interaktív kihívás teljesítéséhez.

Tudj meg többet a Coca-Cola® Energy italról!

*P-érték (pixeltávolság): A LED-modulok könnyű diódákkal készülnek, amelyek 1.8–10 mm távolságra helyezkednek el egymástól. A P-érték a diódák egymáshoz viszonyított értékét mutatja mind vertikális, mind pedig horizontális irányban milliméterben kifejezve.

**SMD: Az újgenerációs, süllyesztett, kocka alakú LED-diódák tartósak, távolról is jól látszanak és élvezetesebb vizuális élményt nyújtanak.

Coca-Cola Energy turné / Beltéri LED-padló és LED-fal telepítés 1
Coca-Cola Energy turné / Beltéri LED-padló és LED-fal telepítés 2
Background Image
Background Image
További projektjeink
SEPSI OSK Stadion - LED-perimeter rendszer bővítés

A SEPSI OSK Stadionba tervezett és épített kiegészítő LED-perimeter rendszert a szurkolói kijáratok fölé telepítettük. Az ötlet a Sepsi OSK vezetőségétől származott, hogy kilenc szurkolói kijárat fölé szereljünk LED-perimetert, ezzel bővítve a viz...

Projekt részletei
Madame Tussauds Budapest - LED-fal, LED-padló és videóprocesszor vezérlőrendszer tervezés és kivitelezés

A fővárosi attrakció 51 nemzetközi és magyar közismert személy megszólalásig élethű viaszfigurájával várja a látogatókat, akik 17 magyar vonatkozású híreséggel is találkozhatnak. A projekt során az enteriőrbe integrált Digital Signage monitorokkal...

Projekt részletei
Background Image