Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image Left Side
Background Image Right Side
Back Icon Színpadi textíliák

Akusztikai függönyök

Az akusztikai függöny és textília ideális megoldás a hangkép optimalizálásához!

Background Image
Akusztikai függönyök

Speciális akusztikai függöny kollekciónk akusztikus mérnökök által kifejlesztett textíliákat tartalmaz!

A Gerriets [1] textil termékcsaláddal az akusztikai problémák nagy hányadát orvosolni tudjuk. Legyen szó hang felerősítésről, visszhang csillapításáról, egyterű irodák térelválasztásáról, szinte minden „hangos” feladatra tudunk megoldást javasolni!

Tudtad, hogy az erre alkalmas függönyrendszerünkkel akár külön teret leválaszthatsz tárgyalónak?

Az akusztikai függöny ideális megoldást jelent az akusztikai és fizikai térelválasztáshoz.

Optimalizáld az akusztikát

Annak érdekében, hogy a színpadról a közönség felé közvetített szöveg beszédérthetőségét ideális szintre hozzuk, megfelelő visszaverő felületekre van szükség. Emiatt a *Gerriets évtizedekkel ezelőtt kifejlesztett hangvisszaverő textíliákat, amelyeket azóta sok projektben használtak sikeresen.

Az optimális hangeloszlású mobil visszatükröző felület létrehozásához ezeket az anyagokat sokféle helyzetben lehet felhasználni!

Az akusztikai függöny (hangszigetelő, hangcsillapító textília) vásárlás / értékesítés alkalmával a garanciális feltételekről is tájékoztatunk.

Többet szeretnél tudni az akusztikai textíliákról?

Ha az előadóterem akusztikáját változtatni kívánod, akkor speciálisan kifejlesztett anyagokat kell használnod, amelyek fő célja a hangelnyelő/zajcsökkentő funkció!

A hangelnyelő mechanizmus és hatás érdekében a textíliákban szövött pórusokat hoznak létre, amelyek átalakítják a levegő kinetikus energiáját, így a hang intenzitása csökken.

A nagy területeket úgy lehet megtervezni, hogy nagy hangelnyelő képességgel rendelkezzenek, így a helyiségben a visszhangzás viszonylag kevés erőfeszítéssel és költséggel csökkenthető.

Ez javítja a beszédérthetőséget, és különösen ajánlott olyan beszédeknél és koncerteknél, ahol elektronikusan erősített zene van!

A klasszikus koncertek, opera vagy egyházi zene esetén azonban a lényegesen hosszabb reverberálási időtartamú helyiségek kívánatosabbak. Hangcsillapító textíliákat gyakran használnak az operaházakban és a koncerttermekben, hogy a helyiséget az adott előadásokhoz igazítsák.

Te hogyan szeretnéd megváltoztatni az akusztikát?

Szívesen segítünk az ideális megoldás kialakításában!


[1] A Gerriets egy folyamatosan bővülő vállalat, leányvállalataival és disztribútoraival 19 országban van jelen. 1946-os alapítása óta Gerriets szakcéggé vált a színpadi-, rendezvényi- és kiállítási igények megoldásában.

Tevékenysége minden területre kiterjed: függönyök, lepedővászon és szcenikai anyagok gyártása, nagy szélességű textíliák, horizontális szövetek, dekoratív szövetek, színpadi bársonyok, effektanyagok, színpadi felszerelések, például függöny mozgató sínrendszerek.

PDF File csatolmány

Akusztikai függönyök

Letöltöm (6.9 MB)
Background Image
Background Image
Színháztechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
Vetítőfólia-mozgató rendszer telepítés

Az újonnan átadásra kerülő Eiffel Műhelyház Bánffy termébe egy olyan speciális vetítőfelületet szeretett volna elhelyezni a megrendelő, amely könnyedén felcsévézhető (feltekerhető), hogy a produkciók látvány elemeinek képi megjelenítése rendben legye...

Projekt részletei
LED-kijelzős díszlet

Azt a megbízást kaptuk, hogy a Vígszínházba 2 db 9 négyzetméteres beltéri, nagy felbontású LED-falat a hatalmas forgatható díszletbe építsünk be.

Projekt részletei
Background Image