Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image Left Side
Background Image Right Side
Back Icon Színpadgépészeti megoldások

Mobil színpad elemek

Alakítsd színpaddá bármely sík padlós felületet akár bel-, akár kültéren!

A mobil színpad elemek speciális eszközök nélkül is másodpercek alatt összeállíthatók!

Színpad elemeink két féle megoldásban léteznek, betűzhető lábú, illetve ollós kivitelben.

A NIVOflex betűzhető lábú mobil színpad vagy a kívánt fix magasságban, vagy teleszkópos lábakkal rendelhető. Illetve a könnyű karbantartás és javítás érdekében minden eleme külön cserélhető, utánrendelhető.

A Schnakenberg[1] NIVOflex[2] típusú mobil színpadi elemek speciális méretben is rendelkezésre állnak egyedi kérések alapján!

Milyen magas legyen?

A NIVOflex Light-hoz, a NIVOflex Event-hez és a NIVOflex Multihoz különböző típusú lábat tudunk ajánlani az általad meghatározott magasságban.

Választhatsz a sima cső/fix láb, vagy a teleszkópos állítható láb között. Gumi és műanyag talppárnák kaphatóak mindegyik lábtípushoz.

Praktikus kiegészítők!

A multifunkcionális profilnak köszönhetően különböző elemekkel egészíthetjük ki színpadjainkat: szoknyát, speciális faburkolatot, védőkorlátot, vagy akár lépcsőket is hozzá rendelhetünk.

A pódiumokat általában 22 mm-es furnérlemezzel szállítjuk. Vízálló bevonattal is rendelhetőek kültéri használatra.

Biztonságos üzemeltetés és karbantartás

Értékesítéskor a biztonságos üzemeltetéshez szükséges minden tudást átadunk az üzemeltető kollégák részére.

Továbbá az értékesítés / vásárlás alkalmával a garanciális feltételekről és az eszköz szükséges időszakos karbantartásról is tájékoztatunk.

Minden esetben egyedi árajánlatot készítünk

Az egyeztetés és a gondos tervezés során figyelembe vesszük, hogy milyen mennyiségű, típusú és méretű mobil színpad elemeket szeretnél vásárolni. Az optimális ár a koncepciód ismeretében kerül kialakításra.

Az árajánlat a beruházás teljes költségét tartalmazza.

Töltsd le a katalógust, ismerd meg a lehetőségeket!

Többet szeretnél tudni a mobil színpadokról?

Mivel a NIVOflex ollós lábú Airstage platformok a födémbe süllyesztve kerülnek beépítésre, így mindig „kéznél” vannak. Nincs raktározási igényük, nem kell szállítani egyik helyről a másikra.

A platformokat be lehet állítani a különböző magasságokba. A NIVOflex Airstage platformok egy T-fogantyú/kulcs segítségével emelhetőek. A színpad tetején egy bajonettzár található, amely a T-fogantyú elforgatásával nyitható. Nyitáskor lehet az emelvény magasságát a kar húzásával vagy tolásával változtatni. Az emelést az ollós tagokba épített gázrugók segítik. A precíziós szerkezet biztosítja a biztonságos és könnyű magasságállítást; 20 vagy 16 2/3 centiméteres közönként.

A konstrukció összezárt magassága mindössze 20 centiméter, ezért a legtöbb födémbe akár utólag is besüllyeszthető. Csavarkötésekkel van összeállítva, így a karbantartás és javítás nagy mértékben leegyszerűsödik, miután minden alkatrész külön cserélhető. A multifunkcionális profil különböző elemek hozzászerelését teszik lehetővé a színpadok kiegészítésére: szoknyák, speciális faburkolatok, védőkorlátok, vagy akár lépcsőkkel is kiegészíthetők.


[1] A mobil színpad gyártó SCHNAKENBERG-ben alakult 1877-ben, és mára a szerény kezdetektől egy meghatározó gyártó céggé vált a mobil színpadtechnika területén, innovatív ötleteivel alapvető lendületet adott a színházi technológia fejlődésnek.

Manapság a Bühnenbau Schnakenberg a színpadi technológia és a színházi technológia különböző termékterületeinek globális vezetője, és az iparág egyik legerősebb értékesítési partnerszervezetével is rendelkezik.

[2] A NIVOflex színpadi platformok GS tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely a legmagasabb biztonsági teszt! Az összes NIVOflex színpadi platform a Wuppertalban tanúsított műhelyünkben készül. A TÜV Thuringia a DIN 15921 szerint tesztelte, 1,65-szeres biztonsággal és kompatibilis az összes szabványos platformrendszerrel.

NIVOflex Event / műszaki adatok:

  • Méretek: 200x100 cm;
  • Hasznos teher: 750 kg/m²;
  • Vizsgálati terhelés: 1237 kg/m²;
  • TÜV-tesztelve: 1,65-szeres biztonsággal a DIN 15921 szerint;
  • Szerkezeti magasság: 100 cm, a felszereléstől függően akár magasabb is;
  • Tárolási magasság: 9 cm;
  • Támasztólemez: 22 mm;
  • Súly: kb. 33 kg

PDF File csatolmány

Mobil színpad elemek

Letöltöm (6.1 MB)
Background Image
Background Image
Színháztechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
Magyar Állami Operaház – Vászonfestménnyel kasírozott vasfüggöny

A megbízás az volt, hogy a Magyar Állami Operaház teljes felújításának alkalmából a színpad vasfüggönyére kasírozzunk fel egy, az intézmény műtermében elkészített, kézzel festett vásznat.

Projekt részletei
WILLIAM SHAKESPEARE: Szentivánéji álom / Felhőfüggöny varrás

A partner megbízásából a Szentivánéji álom című előadáshoz rózsaszín szatén anyagból felhőfüggönyt kellett készítenünk.

Projekt részletei
Background Image