Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image

Akusztikai függöny tervezés és telepítés

#típus: Színházi előadás
#helyszín: Etyek, HU
#partner: Etyeki filmstúdió
Projekt

A feladatunk az volt, hogy két filmstúdió között az elválasztó fal mellé tegyünk olyan hangcsillapítást, amely lehetővé teszi, hogy a két helyszínen különböző anyagokat forgathassanak. Nyilvánvalóan ezek hanghatásokkal járnak, és az egyik stúdió “hangja” nem hallatszódhat át a másik stúdióba.

Tehát készítenünk kellett egy 41,6x16,5 méteres, négyrétegű függönyt.

Kihívás

Különösen nagy kihívást jelentett, hogy a megfelelő hangcsillapítást elérjük a függönyökkel, ezért -méréseink alapján- négy réteg anyagot kellett összevarrni. Már önmagában a varrás és az anyag forgatása és hajtása is külön logisztikát igényelt, ám az igazi kihívást a helyszínen történő telepítés jelentette. A teljes felület súlya négy rétegben közel 850 kilogramm volt.

Megoldás

Az akusztikai függöny tervezés és telepítés: Végül darabokban, ollós, karos szerelőállványok segítségével tettük fel a függönyt egyetlen éjszaka leforgása alatt.

Projekt kategóriák
TV stúdió
Akusztikai függöny tervezés és telepítés 1
Akusztikai függöny tervezés és telepítés 2
Akusztikai függöny tervezés és telepítés 3
Background Image
Background Image
További projektjeink
Ezüst háttér a Nemzeti Táncszínház Nagytermében

A Badora Társulat - KINGDOM című előadásához a díszlettervező egy egybefüggő ezüst hátteret szeretett volna készíttetni, melyhez egy nagyon ritkán használt anyag került kiválasztásra.

Projekt részletei
Vetítőfólia-mozgató rendszer telepítés

Az újonnan átadásra kerülő Eiffel Műhelyház Bánffy termébe egy olyan speciális vetítőfelületet szeretett volna elhelyezni a megrendelő, amely könnyedén felcsévézhető (feltekerhető), hogy a produkciók látvány elemeinek képi megjelenítése rendben legye...

Projekt részletei
Background Image