Atmoszférát teremtünk a művészetnek és a szórakoztatásnak!
Background Image Left Side
Background Image Right Side

Hangtechnika

Higgy a mindent átható hangzásban, melyet hangrendszereink által a bőrödön érezhetsz!

Adj hangot a gondolatnak és a művészetnek!

Hangtechnikai eszközeink a legkisebb beltéri eseményektől kezdve a legnagyobb fesztivál körülmények közt tudják teljesíteni az elvárásaidat! Legyen szó városi rendezvényről, zenei fesztiválról, zenekari, konferencia vagy céges családi nap hangosításáról, személyre szabott megoldásokat állítunk össze részedre.

A szükséges hangrendszert megtervezzük és ez alapján az eszközigényt egyeztetjük Veled.

A tervezés során kiemelten vesszük figyelembe, hogy milyen eseményt hangosítunk, zenét vagy beszédet!

A rendezvények sikerességéhez nagyban hozzájárul, hogy a célközönség megfelelően hallja-e és érti-e az elmondottakat, a legapróbb zenei részletek megérintik-e hallgatót. A hangrendszereink biztosítják a legjobb beszédérthetőséget, illetve a kristálytiszta és az erőteljes zenei hangzást bárhol is foglalsz helyet a nézőtéren!

Különbséget teszünk, hogy szabadtéri, avagy egy csarnokban történő hangosítástól van-e szó!

Ami jól szól egy zárt teremben, az a teljesítmény általában kevés egy szabadtéri rendezvényen. Ezek ismeretében tudjuk eldönteni, hogy milyen rendszert építsünk ki az egyszerű kétutas aktív hangfalaktól a legnagyobb Line array rendszerig [1].

Választhatsz fix telepítésű vagy bérelhető (rentál) eszközöket is!

A bérlés történhet üzemeltetéssel egybekötve melyhez technikai személyzetet biztosítunk vagy technikai személyzet nélkül, úgynevezett szárazbérlésként.

Többet szeretnél tudni a hangrendszereinkről és a kiegészítőikről?

A line array rendszereink a világ egyik legkedveltebb márkájával, a Nexo Geo S12, Geo M10, Geo M6 szériájával minden igényt kielégítenek. A rendszer megfelelő mélyhangzását Nexo RS18, illetve LS18 sub ládák biztosítják.

Igény esetén a L'acoustics rendszereivel tervezzük a hangosítást; a Kara WST és a KUDO típusaival. Ezek a hangsugárzók a világ legnagyobb zenei eseményeinek, koncerteknek, gálaműsoroknak állandó eszközei.

A PA-rendszerünk [2] mellet nagy figyelmet fordítunk a monitorrendszer kialakítására, hiszen nagyon fontos, hogy az előadó is a megfelelő hangképet hallja a produkció során. Ezen a területen is professzionális audioeszközöket alkalmazunk: Nexo PS 15, PS 10, PS 8, illetve Elektro Voice SXA 250.

A rendezvények nagyságához igazodva illesztjük be a rendszer egyik legfontosabb tartozékát, a keverőpultokat!
Természetesen itt is a világ legkedveltebb és elfogadottabb típusait használjuk, mint a Digico SD8 + Digirack 56/24, Yamaha LS9, Midas M32R + Midas DL32, Soundcraft GB4 és a Soundcraft EPM8, Allen&Heat ZED 12.

A vezeték nélküli kézi-, illetve csiptetős mikrofonok biztosítják a szabad mozgást az előadónak.

A tökéletes hangzásról a Shure ULX D és a Sennheiser EW100, 2000 Series, EW300 IEM gondoskodnak.


[1] A line array rendszerek nagyon hasznosak olyan felhasználási esetekben, amikor a hangot nagyobb távolságokra kell „kivetíteni”.

A nagy hangosításoknál a jól kézben tartható iránykarakterisztika miatt egy adott komplex terület (például: stadion lelátókkal és küzdőtérrel, színházak, hangversenytermek) lefedése sokkal egyenletesebben megoldható.

Line array rendszerek többnyire rendelkeznek szoftveres támogatással: a hangmérnök megadja a behangosítandó terület geometriáját, és a szoftver megmondja, hogy hova és milyen sugárzócsoportot kell felhelyezni.

[2] A PA egy elektronikus rendszer, amely mikrofonokat, erősítőket, hangszórókat és azokhoz kapcsolódó berendezéseket tartalmazza. Növeli az emberi hang, hangszer vagy más akusztikus hangforrás, illetve a rögzített hang vagy zene látszólagos hangerejét (hangosságát).

A PA-rendszereket minden olyan nyilvános helyszínen használják, amely megköveteli, hogy a bemondó vagy az előadó megfelelő távolságban, nagy területen legyen jól hallható.

Jellemző alkalmazási területei a sportstadionok, a tömegközlekedési járművek és a létesítmények, valamint az élő vagy rögzített zenei helyszínek és produkciók. A PA-rendszer tartalmazhat több mikrofont vagy más hangforrást, egy keverőpultot és több műsorforrást, valamint több erősítő és hangszóró kombinációját a magasabb hangerő vagy a szélesebb körű hangelosztás érdekében.

Background Image
Background Image
Rendezvénytechnikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeink
Herendi porcelán stand Frankfurt Ambiente 2020

A frankfurti Ambiente kiállításon a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. standjába illeszkedő nagy felbontású LED-fal elhelyezése és üzemeltetése.

Projekt részletei
Vizuáltechnikai üzemeltetés az Utcai Sportok Világjátékán

Vizuáltechnikai kivitelezés és üzemeltetés. A rendezvény 10 helyszínén 160 négyzetméternyi LED-fal kivitelezése, azok központi stúdióból történő vezérlése, tartalommal való ellátása és üzemeltetése.

Projekt részletei
Background Image